ΛΑΡΙΣΑ

«Καμπάνα» 774.000 ευρώ στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας

καμπάνα-774-000-ευρώ-στο-πανεπιστημιακό-ν-364953

«Καμπάνα» 774.236 ευρώ, ποσό που με τους τόκους υπερημερίας εκτιμάται ότι αγγίζει τις 880.000, επέβαλε το Διοικητικό Εφετείο Λάρισας σε βάρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, μετά από αγωγή ιδιωτικής εταιρίας διαχείρισης επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων.

Η υπόθεση αφορά στο 2009, όταν διοικητής του νοσοκομείου ήταν ο κ. Ηλίας Σκυλλάκος, με την ανώνυμη εταιρία να καταφεύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας την εξόφληση (με βάση και τη σύμβαση) ποσού που αρχικά ανερχόταν στα 2,01 εκατ. ευρώ, αλλά με την εξόφληση τμήματος των τιμολογίων (1,2 εκατ. ευρώ) μειώθηκε στις 774.000 ευρώ, χωρίς να συνυπολογισθούν οι τόκοι.

Το δικαστήριο δικαιώνει την ενάγουσα εταιρία, απορρίπτοντας παράλληλα τη θέση της προηγούμενης διοίκησης του ΠΝΛ ως «μη νόμιμη», καθώς δεν εξοφλούσε «παραληφθέντα τιμολόγια στηριζόμενη στους λόγους μη θεώρησης ενταλμάτων από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου λόγω ακυρότητας της σύμβασης» εφόσον «η σύμβαση εκτελέσθηκε».

Η υπόθεση γεννά ερωτηματικά ως προς την αποτελεσματικότητα του χειρισμού της από την προηγούμενη διοίκηση του ΠΝΛ, αλλά άσχετα από αυτό, το θέμα πλέον είναι πως η απόφαση (161/2014) του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας είναι τελεσίδικη.

Καθώς προκαλεί οικονομικούς «μπελάδες» στη σημερινή διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας η οποία πρέπει «άμεσα» να εξοφλήσει την οφειλή, με ό,τι αυτό σημαίνει για τα οικονομικά του νοσοκομείου. Όταν είναι γνωστό πως οι λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων γενικότερα, πέρα από τη διαρκή μείωσή τους, εγκρίνονται με το σταγονόμετρο με τις γνωστές επιπτώσεις στην παροχή των υπηρεσιών υγείας.

Η ένδικη διαφορά, ανώνυμης εταιρίας και πρώην διοίκησης του ΠΝΛ, ανέκυψε κατά την εκτέλεση της σύμβασης που υπεγράφη στις 6 Μαρτίου του 2009, για την παροχή υπηρεσιών συλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων μολυσματικού χαρακτήρα, σύμβαση «η οποία παρατάθηκε κατόπιν εγκρίσεως του διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας» όπως σημειώνεται στην απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας.

«Ελευθερία»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου