ΛΑΡΙΣΑ

Oγκολογικό Κέντρο στη Θεσσαλία

oγκολογικό-κέντρο-στη-θεσσαλία-445605

Τα οφέλη από τη δημιουργία του θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση με το CERN

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Ερευνας Τεχνολογίας Θεσσαλία-ΕΚΕΤΑ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ερευνών Πυρηνικής Ενέργειας-CERN, διοργανώνουν επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Ανάπτυξη Διαγνωστικού, Θεραπευτικού και Ερευνητικού Κέντρου Νεοπλασιών & Μονάδας Θεραπείας Πρωτονίων».

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στις 7 αύριο το απόγευμα.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους επιφανείς προσωπικότητες από τον χώρο του CERN, όπως ο κ. SteveMyers, Διευθυντής Ιατρικών Εφαρμογών και Τεχνολογίας CERN, η κ. MargitDosanjh, Σύμβουλος Επιστημών Υγείας του CERN, και ο Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ευάγγελος Γαζής, Επιστημονικός Συνεργάτης του CERN.

Θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των ερευνών του CERN, εκ των οποίων το 70% έχει εφαρμογές στην υγεία, όπως το PET-CT, το PEM-MRI, τα συστήματα ακτινοθεραπείας και ιδιαίτερα εκείνα με πρωτόνια και ελαφρά ιόντα, με την πιο υψηλή αποτελεσματικότητα στη νέκρωση των όγκων.

Από μέρους της Ιατρικής Σχολής θα αναλύσουν τις σημερινές ανάγκες της περιοχής μας για την αντιμετώπιση των Νεοπλασιών και την τεράστια κοινωνική ωφέλεια από τη δημιουργία Ογκολογικού Κέντρου στη Λάρισα οι Καθηγητές Χρήστος Παπανδρέου και Κωνσταντίνος Μαλίζος.

Πρόκειται για διεθνούς εμβέλειας έργο, που πρόκειται να αναδείξει τη Λάρισα και τη Θεσσαλία γενικότερα, στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων και της εγγύς Ανατολής, παράλληλα με την ανεκτίμητη συμβολή του στην ενίσχυση των ερευνητικών υποδομών, στην ανάπτυξη και κατά κύριο λόγο στην πιο σύγχρονη θεραπευτική προσέγγιση για τον ογκολογικό ασθενή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου