ΛΑΡΙΣΑ

Φυλάκιση 12 μηνών στον δήμαρχο Λάρισας

φυλάκιση-12-μηνών-στον-δήμαρχο-λάρισας-456378

Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή, για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου καταδικάστηκε χθες, από το τριμελές Εφετείο Λάρισας, ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Τζανακούλης, ενώ η πρόταση του εισαγγελέα ήταν ποινή 18 μηνών.

Τη μήνυση είχε υποβάλει ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Κόσμος» Κώστας Τόλης για συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς που εκτόξευσε εναντίον του ο κ. Τζανακούλης – μέσω του γραφείου Τύπου του Δήμου- με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας για «τρύπες» στα οικονομικά του Δήμου Λαρισαίων.

Η δίκη ξεκίνησε με σημαντική καθυστέρηση καθώς ο κ. Τζανακούλης ζήτησε (για δεύτερη φορά) αναβολή, επικαλούμενος ότι βρίσκεται στην Αγγλία με την ΚΕΔΕ. Το αίτημά του απορρίφτηκε, ενώ στην συνέχεια υπήρξε καθυστέρηση λόγω προβλήματος εγκυρότητας που εντοπίστηκε στη εξουσιοδότηση του κ. Τζανακούλη προς τον συνήγορό του.

Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να περιμένει, για να σταλεί νέα έγκυρη εξουσιοδότηση ώστε να έχει εκπροσώπηση ο κ. Τζανακούλης και η δίκη να πραγματοποιηθεί καθώς υπήρχε κίνδυνος παραγραφής. Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε τελικά στις 2μμ και ολοκληρώθηκε το απόγευμα στις 5.

Το δικαστήριο επιδίκασε, επίσης, στον ενάγοντα το ποσό των 40 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη.

Μάρτυρας κατηγορίας ήταν ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Δημήτρης Μελανός και μάρτυρας υπεράσπισης ο αντιδήμαρχος Θανάσης Μαμάκος.

Συνήγορος πολιτικής αγωγής ήταν ο Λεωνίδας Κουμπούρας και συνήγορος υπεράσπισης ο Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος.

thessalianews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου