ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Σύλληψη 62χρονου για παράνομη οπλοκατοχή

λάρισα-σύλληψη-62χρονου-για-παράνομη-οπ-460886

Συνελήφθη χθες τις πρώτες πρωινές ώρες στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λάρισας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, ένας 62χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της παράνομης οπλοκατοχής και της αντίστασης.

Ειδικότερα, ο 62χρονος χθες τις πρώτες πρωινές ώρες εισήλθε σε οικία 66χρονου ημεδαπού παραβιάζοντας μπαλκονόπορτα με σκοπό να αφαιρέσει αντικείμενα, όμως έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από τους προστρέξαντες αστυνομικούς. Κατά τη σύλληψή προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαφύγει, προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση.

Στην κατοχή του, σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία του και σε αποθήκη, ιδιοκτησίας του, αλλά και σε έρευνα που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε για την παράνομη δράση του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • μεγάλος αριθμός χρυσαφικών – κοσμημάτων (αλυσίδες λαιμού-χειρός, μενταγιόν, καρφίτσες, βραχιόλια, σκουλαρίκια, χρυσοί σταυροί, δακτυλίδια, φλουριά, βέρα κ.α.) και διάφορα άλλα αντικείμενα (φο-μπιζού, ρολόγια τσέπης-χειρός, κολόνιες, φυλακτά, μανικετόκουμπα κ.α.) προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευσή τους,
  • χρηματικά ποσά σε εθνικό νόμισμα διαφόρων χωρών (147 ευρώ, 31.550 δραχμές , 300 FORINT Ουγγαρίας , 2 λ ίρες Αγγλίας , 10.000 λ ιρέτες Ιταλίας, 150 PIASTRES Αιγύπτου, 10 λ ίρες Αιγύπτου, 50 πέννες Αγγλίας, 5 κορώνες Σουηδίας, 1 φράγκο Γαλλίας ),
  • τέσσερα (4) μεταλλικά όπλα εκτόξευσης φωτοβολίδων,
  • εξήντα τέσσερα (64) κυνηγετικά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
  • ένα (1) βλήμα πολεμικού όπλου,
  • ένα (1) πτυσσόμενο στιλέτο με μήκος λ άμας – 10 – εκατοστών, συνολικού μήκους – 21 – εκατοστών ,
  • ένας (1) κόφτης και
  • διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία (ένα κατσαβίδι, ένα ζεύγος γάντια, ένα ς φακό ς και ένα ς λοστό ς).

Επιπρόσθετα, κατασχέθηκε το προαναφερόμενο αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπής.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης και μεθοδικής αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας εξιχνιάστηκαν δύο (2) ακόμη κλοπές από οικίες που διαπράχθηκαν από το συλληφθέντα. Τα κλοπιμαία αποτελούσαν μέρος των παραπάνω κατασχεθέντων χρυσαφικών – κοσμημάτων και αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους τους.

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν τις Αρχές και έχει συλληφθεί για διάφορα αδικήματα.

Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή του σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου