ΛΑΡΙΣΑ

Για «εκφοβισμό εργαζομένων» καταγγέλλει το ΚΤΕΛ Λάρισας, το Εργατικό Κέντρο

για-εκφοβισμό-εργαζομένων-καταγγέ-503185

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλει την διοίκηση του ΚΤΕΛ Λάρισας, η οποία αξιοποιώντας την αντεργατική πολιτική της συγκυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, έχει εξαπολύσει εδώ και καιρό σκληρή επίθεση εναντίον των εργαζομένων και το Σωματείο τους, με απολύσεις, πιέσεις και εκφοβισμό των εργαζομένων, για να επιβάλει την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με μειώσεις μισθών έως 40%. Κι’ αυτό μάλιστα σε μια περίοδο, που η επιχείρηση, δηλώνει ότι είχε αύξηση του τζίρου της από 2,5 εκατομμύρια το 2006, σε 4,6 εκατομμύρια το 2012.

Οι εργαζόμενοι και το Σωματείο των εργαζομένων στο ΚΤΕΛ, σωστά δεν αποδέχτηκαν αυτές τις απαιτήσεις της εργοδοσίας, με αποτέλεσμα, από εκεί και πέρα, να βρεθούν αντιμέτωποι με μια σκληρή επίθεση, που έχει στόχο να τους κάμψει και να διαλύσει ουσιαστικά το σωματείο, αφού στην πρώτη γραμμή των πιέσεων βρίσκονται οι συνδικαλιστές.

Μετά την άρνηση υπογραφής ατομικών συμβάσεων και μείωσης των μισθών, η επιχείρηση έκανε 9 εκδικητικές – εκφοβιστικές απολύσεις.

Σε άλλους 2 εργαζόμενους (στον πρόεδρο του Δ.Σ του Σωματείου και σε ένα μέλος του Δ.Σ του σωματείου), επέβαλαν αυθαίρετα αλλαγή ειδικότητας και μείωση μισθού, που συνιστά βλαπτική μεταβολή.

Την ερχόμενη Δευτέρα, η διοίκηση του ΚΤΕΛ, προσφεύγει στην επιτροπή του άρθρου 15 του νόμου 1264/82, ζητώντας την άρση της συνδικαλιστικής προστασίας του αναπληρωτή γραμματέα του σωματείου, προκειμένου να τον απολύσει, με ένα κείμενο ανυπόστατων κατηγοριών. Παράλληλα ασκούνται πιέσεις σε εργαζόμενους για να αποχωρήσουν από το σωματείο, ενώ σε όσους προσλαμβάνει θέτει όρο να μην είναι γραμμένοι στο σωματείο!

Σε πολλούς εργαζόμενους με παρότρυνση της διοίκησης, ασκούνται πιέσεις από κάθε μέτοχο στον οδηγό που έχουν στο λεωφορείο να δεχτεί να υπογράψει ατομική σύμβαση με μείωση μισθού, γιατί αλλιώς θα απολυθεί.

Η διοίκηση του ΚΤΕΛ, επίσης προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας να μην πληρώνει προσαύξηση 75% στο μεροκάματο της Κυριακής στους οδηγούς!

Την ίδια περίοδο, η διοίκηση προσέλαβε 15 περίπου νέους οδηγούς με τον κατώτερο μισθό της ΕΓΣΣΕ, γεγονός που δείχνει ότι έχει δουλειά, άρα δεν στέκει ότι κάνει απολύσεις γιατί μειώθηκε η δουλειά.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, αξιώνει την ανάκληση όλων των απολύσεων και των βλαπτικών μεταβολών, των πιέσεων και των εκβιασμών προς τους εργαζόμενους και το σωματείο. Να μην υπάρξει καμία μείωση μισθών και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων προς το χειρότερο.

Δηλώνει ότι θα είναι στο πλευρό του σωματείου και των εργαζομένων για να υπερασπισθούμε τα δικαιώματα των εργαζομένων.»

Onlarissa.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου