ΛΑΡΙΣΑ

Στο νοσοκομείο ξανά ο Σπύρος Στρατούλης

στο-νοσοκομείο-ξανά-ο-σπύρος-στρατούλ-510783

Την 58η μέρα απεργίας πείνας διανύει ο κρατούμενος των φυλακών Λάρισας

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας εισήχθη ξανά τη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το thepressproject.gr ο 41χρονος κρατούμενος των φυλακών Λάρισας Σπύρος Στρατούλης, ο οποίος διανύει την 58η μέρα απεργίας πείνας.

Ο Στρατούλης έχει ήδη συμπληρώσει 21,5 χρόνια στη φυλακή, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία και ληστείες.

Τα τελευταία δύο μόλις χρόνια, απέκτησε το δικαίωμα ολιγοήμερων αδειών, το οποίο, ωστόσο, του στερείται εκ νέου, έπειτα από την εμπλοκή του στην υπόθεση, που έχει γίνει γνωστή ως «στέκια Θεσσαλονίκης» και αφορά συγκεκριμένα την φερόμενη εμπλοκή του σε επιθέσεις μεταξύ ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Τόσο ο ίδιος ο Σ. Στρατούλης, όσο και η υπεράσπισή του, έχουν καταγγείλει τις ανύπαρκτες ενδείξεις και τις αστήρικτες κατηγορίες αναφορικά με την εμπλοκή του στην παραπάνω υπόθεση, επισημαίνοντας πως το μοναδικό στοιχείο που χρησιμοποιούν οι αρχές εναντίον του συνίσταται σε τηλεφωνικές συνομιλίες.

Ήδη από τις 28 Δεκεμβρίου του 2013, ο παθολόγος και επιμελητής Β” ΕΣΥ Δ. Μπαμπαλής, σε έγγραφη ιατρική ανακοίνωση για την πορεία της υγείας του Σ. Στρατούλη τόνιζε τα εξής :

«Έχω επισημάνει επανειλημμένα ότι η πιθανότητα εμφάνισης μη αναστρέψιμων βλαβών αυξάνεται εκθετικά όσο η αποχή από τη σίτιση παρατείνεται, σύμφωνα δε, με τη σχετική βιβλιογραφία, η εμφάνιση μη αναστρέψιμης εγκεφαλικής βλάβης ή και σοβαρών και δυνητικά θανατηφόρων καρδιακών αρρυθμιών ή καρδιακής ανακοπής είναι πολύ πιθανή μετά την πάροδο της 40ης μέρας και μετά από απώλεια 18% του σωματικού βάρους.

Δεδομένου ότι και τα 2 αυτά ακραία όρια ασφαλείας έχουν ξεπεραστεί πια, επισημαίνω ότι η συνέχιση της απεργίας πείνας από τον κο Στρατούλη εγκυμονεί πλέον μεγάλο και καθημερινά αυξανόμενο κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών και μη αναστρέψιμων βλαβών στην υγεία του ή αιφνιδίου θανάτου».

onlarissa.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου