ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Παραμένει στην πισίνα παρά τις αντιξοότητες

παραμένει-στην-πισίνα-παρά-τις-αντιξο-765633

Παρακαταθήκη στη δύσκολη χρονιά που πέρασε ήταν για την 17χρονη Βολιώτισσα αθλήτρια τεχνικής κολύμβησης, Ματίνα Τοπούζη, το χρυσό και χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε με τα χρώματα των Δελφινιών Πτολεμαΐδας, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Συνέντευξη στη ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Η Βολιώτισσα κολυμβήτρια, κόρη και αθλήτρια της έμπειρης προπονήτριας Νικολέτας Βελεντζά και προερχόμενη από μεγάλη αθλητική οικογένεια, με παράδοση στο χώρο του υγρού στίβου αν και ξεκίνησε με προσδοκίες τη χρονιά, βρέθηκε να ταλαιπωρείται από δύο τραυματισμούς σε κρίσιμες χρονικές καμπές, που της στέρησαν μια ακόμη καλύτερη προσπάθεια. Πλέον, η ταλαντούχα αθλήτρια, που μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ ξεκινά κάτι νέο, με τις αλλαγές που έρχονται στον Βόλο, σε επίπεδο κολύμβησης, να είναι προ των πυλών.

Διηγούμενη τις δυσκολίες της χρονιάς, η 17χρονη κολυμβήτρια αναφέρει: «Η χρονιά ξεκίνησε πολύ ελπιδοφόρα για εμένα, αλλά δε συνεχίστηκε όπως θα ήθελα. Δεν υπήρχε διαδρομή, δεν μπορούσα να κάνω εξ’ ολοκλήρου προπόνηση τεχνικής, όπως επιθυμούσα και έπρεπε να πηγαίνω στις 6 το πρωί στο κολυμβητήριο, προκειμένου να πραγματοποιήσω τη βασική μου προπόνηση, ενώ δανειζόμουν και κάποιες ώρες από διάφορα σωματεία, προκειμένου να ολοκληρώνω την προπόνησή μου. Εχοντας και έναν παλιότερο τραυματισμό στον ώμο, από την προηγούμενη χρονιά, κάποια στιγμή περί τον Ιανουάριο, ο οργανισμός μου καταπονήθηκε και «έβγαλα» ουσιαστικά το χέρι μου. Ο γιατρός μου είπε να μην κολυμπήσω όλη τη χρονιά και έμεινα εκτός προπονήσεων και προετοιμασίας για δύο μήνες» για να συνεχίσει: «Πάνω που γινόμουν καλύτερα, περίπου τον Μάιο, ήρθε και ο τραυματισμός στο πόδι μου και ο συνδυασμός αυτών των προβλημάτων μου στέρησε και την είσοδο στην Εθνική ομάδα».

Εξάλλου, όπως σημειώνει η Βολιώτισσα κολυμβήτρια: «Ηταν μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για εμένα. Σκέφτηκα ακόμα και να τα παρατήσω, υπήρξαν στιγμές που ήμουν πολύ απογοητευμένη από όσα συνέβαιναν σε εμένα προσωπικά, τη στιγμή που ήμουν στην καλύτερη μου κατάσταση. Είπα όμως ότι δεν θα τα παρατήσω. Υπήρχαν και άλλα προβλήματα όμως, ήμουν θυμωμένη και λυπημένη γιατί κάποιοι άνθρωποι δε με σεβάστηκαν, προσπαθούσαν να μου θέσουν εμπόδιο».

Η Τοπούζη έχει άλλωστε μακρά παράδοση στο άθλημα της τεχνικής, καθώς ήδη πάνω από πενταετία ασχολείται με το άθλημα -από τα πρώτα παιδιά στον Βόλο-, φέρνοντας στην πόλη με το εκάστοτε σωματείο της, ρεκόρ και μετάλλια.

Παρά τις δυσκολίες, η Ματίνα Τοπούζη βγήκε νικήτρια, κατακτώντας με το σύλλογο της Πτολεμαϊδας δύο μετάλλια. Αναφερόμενη στις φιλοδοξίες της ενόψει της νέα χρονιάς -πανελληνίων, μεταξύ των άλλων για την 17χρονη αθλήτρια- σημείωσε: «Η νέα χρονιά θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς είναι χρονιά πανελληνίων και θέλω να επικεντρωθώ στις σπουδές μου, χωρίς όμως να σημαίνει ότι θα παρατήσω την κολύμβηση. Θα επιδιώξω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ, κάνοντας μια αρχή και με μονοπέδιλο, πέρα των διπλών πέδιλων που είναι το καλό μου αγώνισμα».

Κάτι νέο ετοιμάζεται στη Βολιώτικη κολύμβηση -κλασσική και τεχνική- με τις εξελίξεις να είναι προ των πυλών και να αναμένονται τις επόμενες ημέρες, με τη 17χρονη Ματίνα να αναφέρει: «Δε γνωρίζω πολλά πράγματα για το τι πρόκειται να γίνει, το σίγουρο είναι ότι θα είμαι στον Βόλο και την επόμενη χρονιά, στηρίζοντας μια νέα προσπάθεια, για την οποία αναμένονται οι λεπτομέρειες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου