ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Διπλή πρόκριση σε τελικούς, για Βαζαίο- Χρήστου

διπλή-πρόκριση-σε-τελικούς-για-βαζαίο-779544

Απόλυτα επιτυχημένο μπορεί να χαρακτηριστεί για την ελληνική κολύμβηση το χθεσινό απόγευμα, καθώς δύο Έλληνες κολυμβητές θα διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο στους σημερινούς τελικούς, στην 4η αγωνιστική ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης της Γλασκώβης.

Απόστολος Χρήστου και Ανδρέας Βαζαίος εμφανίστηκαν συγκεντρωμένοι στους χθεσινούς ημιτελικούς των 100μ ύπτιο και 200μ μικτής ατομικής αντίστοιχα και κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για την καλύτερη οκτάδα.

Με τον πέμπτο χρόνο προκρίθηκε ο Απόστολος Χρήστου, με τον Έλληνα πρωταθλητή να τερματίζει τρίτος στη 2η ημιτελική σειρά με 53.90. Ο Χρήστου δεν είχε πρόβλημα να μπει στην οκτάδα του τελικού, όπου όμως θα χρειαστεί σαφώς καλύτερο χρόνο, αν θέλει να διεκδικήσει ένα μετάλλιο, όπως έκανε πριν δύο χρόνια στο Λονδίνο. Οπως αναμενόταν, οι δύο Ρώσοι αθλητές είναι αυτοί που ξεχωρίζουν στο αγώνισμα, με τον Κλιμέντ Κολεσνίκοφ να κάνει τον ταχύτερο χρόνο των ημιτελικών με 52.95, βελτιώνοντας κατά δύο εκατοστά του δευτερολέπτου το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων.

Στον τελικό των 200μ. μικτής ατομικής προκρίθηκε και ο Ανδρέας Βαζαίος με την πέμπτη καλύτερη επίδοση των ημιτελικών. Ο 24χρονος Έλληνας κολυμβητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης ήταν 3ος στη σειρά του, με 1:58.48 και σήμερα το απόγευμα καλείται να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει πριν από δύο χρόνια στο Λονδίνο, με 1:58.18.

Τυπική αποδείχθηκε η συμμετοχή της Άννας Ντουντουνάκη στους ημιτελικούς των 200μ. πεταλούδα. Τερμάτισε σε 2:16.79, τέσσερα δευτερόλεπτα μακριά από το ατομικό της ρεκόρ και περίπου δύο δευτερόλεπτα πιο αργά σε σχέση με τον πρωινό προκριματικό.

Σε ότι αφορά τους άλλους Έλληνες κολυμβητές, στα 200μ μικτή ατομική δεν κατάφεραν να βρεθούν στη 16άδα και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια ο Γιώργος Σπανουδάκης, για μια θέση, καθώς ήταν 17ος, παρότι κατετάγη 22ος (μόνο δύο από κάθε χώρα μπορούν να προκριθούν) με 2.02.56 και ο Απόστολος Παπαστάμος (26ος με 2.04.55). Ο Νίκος Σοφιανίδης, στα 100μ ύπτιο έμεινε 25ος με 55.26 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου