ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Αqua Pilates και στον Βόλο

αqua-pilates-και-στον-βόλο-779916

Ενα ιδιαίτερα πρωτοποριακό πρόγραμμα που συνδυάζει τη γυμναστική στο νερό και τη διασκέδαση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο ξενοδοχείο «Ξενία» του Βόλου. Το Αqua Pilates είναι η δυνατή πρόταση του καλοκαιριού και ήδη το ενδιαφέρον είναι έντονο από τα μέσα Ιουνίου, τότε που έκανε τα πρώτα δειλά βήματα, ενώ θα συνεχίσει και ολόκληρη την επόμενη χρονιά, καθώς η ζήτηση αυξάνεται βαθμιαία.

Εμπνεύστρια και υπεύθυνη προπονήτρια του Aqua Pilates και της πιλοτικής εφαρμογής του στον Βόλο, η 29χρονη Κωνσταντίνα Δεληγιάννη, που ανήκει στα Δελφίνια Βόλου, ως μία εκ των τριών αδερφών που αποτελούν το προπονητικό επιτελείο του συλλόγου, που τα τελευταία χρόνια φέρνει επιτυχίες στη βολιώτικη κολύμβηση.

Γεννημένη στις 16 Μαΐου του 1989, η Δεληγιάννη κολυμπά από 3 χρόνων. Είκοσι τρία χρόνια στον χώρο της πισίνας, αρχικά ως αθλήτρια και τα τελευταία χρόνια από το πόστο της προπονήτριας προσφέρει στον υγρό στίβο, έχοντας πολλές πανελλήνιες νίκες τόσο στη συγχρονισμένη κολύμβηση, όσο και στην τεχνική κολύμβηση, όπου και την κέρδισε. Με την Εθνική ομάδα Τεχνικής Κολύμβησης, κατάφερε να εμπλουτίσει το βιογραφικό της με παγκόσμιες νίκες, στις μεγάλες αποστάσεις ανοιχτής θαλάσσης.

Τελειόφοιτη του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στον υγρό στίβο, αλλά και με επαγγελματική εμπειρία σε μεγάλες ομάδες του Βόλου αλλά και της Θεσσαλονίκης, όπως του ΝΟΒΑ, ΠΑΟΚ, Ν.Ο. Μουδανιών Θεσ/νικης, Ν.Ο. Μακεδονίας και Νίκης Βόλου.

Η ίδια κατέχει πτυχίο στη βρεφική κολύμβηση, καθώς και στη Zumba, λόγω της αγάπης της για τον χορό. Στη συνέχεια ειδικεύτηκε και στην aqua zumba, συνδυάζοντας τον χορό εντός και εκτός νερού.

Τι είναι το Αqua Pilates;

Η γυμναστική στο νερό βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και χαρίζει μια αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας, καθώς αποτελεί τη νούμερο ένα αντικαταθλιπτική άσκηση.

Ανήκει στα είδη της υδρογυμναστικής (aqua fitness) μαζί με το aqua aerobic, την aqua yoga κ.ά. Συνδυάζει κινήσεις από το Pilates με υδρόβιες ασκήσεις, προσφέροντας τα μέγιστα δυνατά οφέλη, χωρίς ιδιαίτερο κόπο! Αυτό συμβαίνει γιατί μέσα στο νερό δεν υπάρχουν κραδασμοί, εκμηδενίζονται οι επιβαρύνσεις στις αρθρώσεις και στους συνδέσμους, αυξάνοντας και το κίνητρο μας για περισσότερη εξάσκηση!

Ποια είναι η διαφορά του με τα υπόλοιπα είδη γυμναστικής μέσα στο νερό;

Έχει σίγουρα πιο χαλαρούς ρυθμούς. Η εισπνοή και η εκπνοή παίζουν το σημαντικότερο ρόλο όπως στο Pilates έτσι κ στο aqua pilates! Χρησιμοποιούνται ειδικά όργανα για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο την άνωση του νερού. Χάρη στην αντίσταση του νερού οι κινήσεις είναι πιο ομαλές και ρευστές, συνδέοντας όλα τα μέρη του σώματος.

Για ποιους ενδείκνυται;

Για άτομα με αρθρίτιδα, σκολίωση κι οστεοπόρωση.

Για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα ή για αποκατάσταση τραυματισμών.

Για ηλικιωμένους.

Για έγκυες.

Ποια είναι τα οφέλη του:

Βελτιώνει την ευλυγισία και την ελαστικότητα του σώματος, ιδιαίτερα των άκρων.

Γυμνάζει τα δύσκολα σημεία όπως μέση, κοιλιά και γλουτούς.

Ενισχύει τη δύναμη του κορμού.

Συμβάλλει στη μείωση του σωματικού λίπους.

Χαρίζει έντονη αίσθηση ευεξίας και αναζωογόνησης.

Η προπονήτρια Κωνσταντίνα Δεληγιάννη καλεί όσους ενδιαφέρονται να μετάσχουν στο πρόγραμμα να ενημερωθούν από την προσωπική της σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου