ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Νέο αργυρό μετάλλιο για Λιβογιάννη με πανελλήνιο ρεκόρ

νέο-αργυρό-μετάλλιο-για-λιβογιάννη-με-783307

Διαδοχικές είναι οι επιτυχίες για τον 17χρονο Βολιώτη κολυμβητή Κωνσταντίνο Λιβογιάννη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης της Κωνσταντινούπολης, όπου κατέκτησε νέο ασημένιο μετάλλιο στα 200μ Διπλά Πέδιλα, κάνοντας παράλληλα με την επίδοσή του νέο πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων και ατομική επίδοση.

Η επιτυχία ήταν προδιαγεγραμμένη για τον Βολιώτη πρωταθλητή του ΝΟΒΑ, που έκανε επιτυχημένη εκκίνηση στο Ευρωπαϊκό, με την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στα 100μ Διπλά Πέδιλα, με νέα πανελλήνια επίδοση αλλά και ατομικό ρεκόρ. Ο Λιβογιάννης επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται με ένα δεύτερο σερί μετάλλιο στα 200μ Διπλά Πέδιλα, με χρόνο 1:37.03. Χρυσός με δεύτερο παγκόσμιο ρεκόρ ήταν και πάλι ο Ρώσος Αλεξέι Φέντκιν, με 1:34.03.

Η κούρσα ήταν συγκλονιστική και μόνο στα τελευταία μέτρα φάνηκε το καθαρό προβάδισμα του Ρώσου, έναντι του Βολιώτη πρωταθλητή που και στον προκριματικό του αγωνίσματος είχε προκριθεί ως δεύτερος.

Την τιμητική 6η θέση κατέκτησε στην πρώτη της συμμετοχή σε τελικό η Ελευθερία Στάμου, στο αντίστοιχο αγώνισμα των 200μ Διπλά Πέδιλα. Η κολυμβήτρια του Ολυμπιακού Βόλου είχε επίδοση 1:51.14, ενώ στον πρωινό προκριματικό είχε πάρει το εισιτήριο για τον τελικό ως 5η. Στην 4η θέση του αγωνίσματος κατετάγη η Ευδοξία Θωμάκου, με 1:50.05, χάνοντας για λίγο στο βάθρο.

Νέο μετάλλιο πανηγύρισε και ο Κώστας Τερζανίδης που ήταν χάλκινος στα 1500μ επιφάνεια, με 12:57.70, από κοινού με τον Ρώστο Βλάντισλαβ Μπαζάνοβ. Εξάλλου και στα 4Χ50μ επιφάνεια, η Εθνική Ομάδα με τις Μποτσίν, Ριτζάκη, Ακριτίδου, Βαλαλάς με επίδοση 1.11.94, έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Κοφίδη-Τσιρίκος στα Ευρωπαϊκά

Η Βασιλική Κοφίδη του ΝΟΒΑ αλλά και ο Θάνος Τσιρίκος του ίδιου σωματείου θα βρεθούν μεταξύ των αθλητών που θα αναχωρήσουν για Γλασκώβη και Εδιμβούργο αντίστοιχα προκειμένου να λάβουν μέρος στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών γυναικών. Παράλληλα, ο Βολιώτης προπονητής του ΝΟΒΑ Κυριάκος Τάσιος, η έφορος Μαρία Παρασκευοπούλου του ίδιου σωματείου, ως αρχηγός της αποστολής της Εθνικής ομάδας Καλλιτεχνικής αλλά και η Μαρία Μαρούγκα, διεθνής κριτής θα συνοδεύσουν την ελληνική αποστολή στη Γλασκώβη.

Οι αποστολές της Κολύμβησης και της Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) κολύμβησης, η οποία απαρτίζεται και από τη Βολιώτισσα Κοφίδη είναι οι πρώτες που αναχωρούν. Η Κοφίδη θα συμμετάσχει τόσο στο ελεύθερο ομαδικό όσο και στο κόμπο, καθώς επίσης θα είναι αναπληρωματική και στο αγώνισμα του τεχνικού ομαδικού.

Με την Εθνική ομάδα της Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) κολύμβησης (LH 1755, 06.05) σήμερα αναχωρούν οι: Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Αθανασία Τσόλα, Σοφία Μαλκογεώργου, Σοφία Σαραντίδη, Βασιλική Κοφίδη, Άννα – Μαρία Ταξοπούλου, Γεωργία Βασιλοπούλου, Όλγα Κουργιαντάκη, Ιφιγένεια Δίπλα, Βιολέτα Ζουζούνη, Νικολέτα Παπαγεωργίου, Βασίλης Γκορτσιλάς.

Το Σάββατο 4 Αυγούστου αναχωρούν στο Εδιμβούργο, οι καταδύτες μας Νίκος Μόλβαλης και Θάνος Τσιρίκος (που ανήκει στον ΝΟΒΑ) συνοδευόμενοι από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Πέτρο Φυρίγο.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου