ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ρεκόρ και εξαιρετικές επιδόσεις στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών

ρεκόρ-και-εξαιρετικές-επιδόσεις-στο-π-796654

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Ψηλά κράτησαν τη σημαία της ελληνικής κολύμβησης οι περίπου 1000 κολυμβητές και κολυμβήτριες που γέμισαν ασφυκτικά το Εθνικό κολυμβητήριο του ΕΑΚ «Ιάσων Ζηργάνος» συμμετέχοντας στην πρώτη φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος κατηγοριών, που για τις κατηγορίες Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α’ Β’ ολοκληρώθηκε στον Βόλο, με τη σκυτάλη να παίρνει το τετραήμερο 19-22 Ιουλίου η Θεσσαλονίκη.

Δύο πανελλήνια ρεκόρ, εξαιρετικές επιδόσεις, πολλές Βολιώτικες πρωτιές, παλμός, ζωντάνια, χαμόγελα και υγιή συναγωνισμό περιελάμβανε η τετραήμερη κολυμβητική πανδαισία, που άψογα διοργανώθηκε από τον ΝΟΒΑ, την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας και τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Πολύτιμη εξάλλου στη διοργάνωση ήταν και η βοήθεια της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, που όποτε χρειάστηκε ήταν παρούσα, σε διάφορα μικρο-περιστατικά τραυματισμών και παροχής πρώτων βοηθειών.

Εξάλλου, άπαντες, από τα 100 και πλέον σωματεία, οι αθλητές των οποίων τίμησαν τη διοργάνωση είχαν να πουν τα καλύτερα λόγια για τον Βόλο και για το κολυμβητήριο-στολίδι «Ιάσων Ζηργάνος», που κάθε χρόνο αναδεικνύει την πρωτεύουσα της Μαγνησίας σε βασίλισσα του ναυταθλητισμού, φιλοξενώντας τις μεγαλύτερες μορφές του υγρού στίβου.

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα και συγκεκριμένα τους Βολιώτες κολυμβητές, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, κάθε μία από τις μέρες της διοργάνωσης, παίζοντας άλλωστε… εντός έδρας, καθώς το κολυμβητήριο του ΕΑΚ φιλοξενεί κάθε μέρα τον σκληρό αγώνα και τις πολύωρες προπονήσεις τους.

Η μεγαλύτερη επιτυχία, στη βαθμολογία, καταγράφεται από τη Νίκη Βόλου, που ήταν 2η στη γενική βαθμολογία στις κατηγορίες Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α’ Β’, πίσω από τον ΠΑΟΚ, με 251 βαθμούς, συγκεντρώνοντας 96 στα αγόρια (4η θέση) και 155 στα κορίτσια (2η θέση). Στην 20η θέση κατετάγη ο ΟΕΑ/ΝΑΒ, 39ος ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου και 75ος ο ΝΟΒΑ.

Καλύτερη αθλήτρια των αγώνων στην κατηγορία των Παγκορασίδων Α’ αναδείχθηκε η Σοφία Τρύπα του Ολυμπιακού Βόλου, που ήταν 1η στα 100μ και 200μ ύπτιο, όπως και στα 200μ Μικτή Ατομική, κατακτώντας συνολικά 3 χρυσά μετάλλια, σε ισάριθμα αγωνίσματα, που ήταν και τα μοναδικά για το σωματείο του Βόλου. Οι Δημήτριος Τσαλιάκος στην κατηγορία των Παμπαιδων Α’, Αποστόλης Σίσκος στους Παμπαίδες Β’ και Άννα Κορακή στις Παγκορασίδες Β’ ήταν οι υπόλοιποι καλύτεροι αθλητές στις κατηγορίες τους, που κέρδισαν επαγγελματικά αγωνιστικά μαγιό. Εξάλλου, οι δύο τελευταίοι είναι οι κάτοχοι των Πανελλήνιων ρεκόρ, που σημειώθηκαν συνολικά.

Αναφορικά με τη Νίκη Βόλου, εντυπωσιακή συγκομιδή μεταλλίων είχε το ιστορικό σωματείο του Βόλου, που χτίζει, με πρωτομάστορα και αρχιπροπονητή τον Μάρκο Μανταλούφα τους πρωταθλητές του μέλλοντος. Συγκεκριμένα, η Νίκη Βόλου, την πρώτη μέρα κατέκτησε 3 χρυσά με τους Ευτυχία Ιωαννίδη στα 200μ ύπτιο Παγκορασίδων Β’, τον Λάζαρο Γκέκα στα 100μ πεταλούδα Παγκορασίδων Α’ και την Χαρούλα Τσαλούχου στα 800μ ελεύθερο Παγκορασίδων Α’, 1 ασημένιο στη σκυτάλη 4Χ100 μεικτή Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α’ με τους Λάζαρο Γκέκα, Νικόλαο Καλαμπούκα, Μαρίνα Χατζηεφραιμίδου και Χαρούλα Τσαλούχου και 1 χάλκινο στα 200μ ύπτιο με τον Γιάννη Λιάκο στους Παμπαίδες Β’.

Τη δεύτερη ημέρα οι κολυμβητές της Νίκης κατέκτησαν 4 χρυσά, με τους Γιάννη Λιάκο στα 400μ μικτή ατομική, Χαρούλα Τσαλούχου στα 200μ ελεύθερο ΠΚΑ’, Ευτυχία Ιωαννίδη στα 400μ Μικτή Ατομική ΠΠΒ’ και Λάζαρο Γκέκα στα 200μ πεταλούδα ΠΠΑ’. Παράλληλα, οι Βολιώτες κολυμβητές Μαρίνα Χατζηεφραιμίδου και Κωνσταντίνος Σιουμουρέκης ήταν χάλκινοι στα 200μ πεταλούδα και 400μ Μικτή Ατομική αντίστοιχα, στις κατηγορίες ΠΚΑ’ και ΠΠΑ’.

Την τρίτη ημέρα, η Νίκη ανέβηκε συνολικά 4 φορές στο βάθρο. Συγκεκριμένα, χρυσή ήταν η σκυτάλη 4Χ100 μεικτή Μικτής Ατομικής Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α’, με τους Λάζαρο Γκέκα, Νικόλαο Καλαμπούκα, Μαρίνα Χατζηεφραιμίδου και Χαρούλα Τσαλούχου. Παράλληλα, χρυσή ήταν η Ευτυχία Ιωαννίδη στα 200μ Μικτή Ατομική Παγκορασίδων Β’, όπως και ο Γιάννης Λιάκος στο αντίστοιχο αγώνισμα. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε για τη Νίκη η σκυτάλη 4Χ100 ελεύθερο Παγκορασίδων Β’ με τις Ελένη Ποδαρά, Μαρίτα Κόφφα, Μαγδαληνή Καραλή και Ευτυχία Ιωαννίδη.

Παράλληλα, την 4η και τελευταία ημέρα, χρυσή ήταν η Χαρά Τσαλούχου στα 400μ Μικτή Ατομική Παγκορασίδων Α’, ενώ ασημένιος ήταν ο Λάζαρος Γκέκας στα 50μ πεταλούδα Παμπαίδων Α’. Η Νίκη, επιπλέον ήταν 3η στα 4Χ100μ Παγκορασίδων Β’.

Τη δυναμική του έδειξε και ο ΟΕΑ/ΝΑΒ κατακτώντας πλήθος μεταλλίων τις τέσσερις ημέρες της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, δύο μετάλλια ήρθαν για τον Βολιώτικο σύλλογο στην πρώτη ημέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. Το χρυσό κατέκτησε ο Θανάσης Μακρής στα 1500μ ελεύθερο Παμπαίδων Β’ και το ασημένιο ο Δημήτρης Σφέτσος-Φλαμπούρης στα 50μ ελεύθερο Παμπαίδων Β’.

Την τρίτη ημέρα της διοργάνωσης, ο ΟΕΑΝΑΒ κατέκτησε 2 μετάλλια, έχοντας και μία θέση στην οκτάδα. Πιο συγκεκριμένα χρυσό μετάλλιο στα 800μ ελεύθερο Παμπαίδων Β’ κατέκτησε ο Θανάσης Μακρής , ενώ ασημένιο στα 100μ ελεύθερο -στην ίδια κατηγορία- κατέκτησε ο Δημήτρης Σφέτσος-Φλαμπούρης.

Ο ίδιος, την 4η και τελευταία μέρα της διοργάνωσης ήταν ασημένιος στα 50μ πεταλούδα Παμπαίδων Β’, με τον Θανάση Μακρή να κατακτά εκ νέου το χρυσό μετάλλιο στα 400μ ελεύθερο Παμπαίδων Β’.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου