ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Κολύμπησαν για την «Κιβωτό», μοιράζοντας χαμόγελα και… μαθήματα θέλησης

κολύμπησαν-για-την-κιβωτό-μοιράζον-810234

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η 3η συνεχόμενη διοργάνωση του κολυμβητικού, ο κολυμβητικός Μαραθώνιος του Βόλου «Ιάσων Ζηργάνος», που διεξήχθη το Σάββατο 23 Ιουνίου, για τα παιδιά της «Κιβωτού του κόσμου».

Το σχεδιασμό και την υλοποίηση της διοργάνωσης ανέλαβαν, φέρνοντας εις πέρας, ο Δήμος Βόλου, η εταιρία φιλανθρωπικών διοργανώσεων “The Extra Mile”, εθελοντικές ομάδες, οργανώσεις, αθλητικά σωματεία, ιδιώτες και φίλοι του υγρού στίβου. Συντονιστής και «ψυχή» της προσπάθειας ήταν ο Βολιώτης υπεραθλητής, Λευτέρης Παρασκευάς

Η διοργάνωση περιελάμβανε κάλυψη κολυμβητικών διαδρομών απόστασης 29, 11 και 5 χιλιομέτρων, από το Χόρτο, τη Γατζέα και τα Πλατανίδια έως την Αγριά, με την εντυπωσιακή συμμετοχή 88 αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σημαντική, για την προσπάθεια των κολυμβητών ήταν η παρουσία των εθελοντών, που βοήθησαν σε όλες τις πτυχές της υλοποίησης του εγχειρήματος. Λέσχη Εθελοντών Βατραχανθρώπων Κεντρικής Ελλάδος, και την Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών, που είχαν την ευθύνη για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, συνοδεύοντάς τους άλλωστε στη διαδρομή.

Πλήρης, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα ήταν η ικανοποίηση όλων όσων εργάστηκαν για την 3η συνεχόμενη διοργάνωση, με τους ιθύνοντες να αναρτούν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Αθλητές και εθελοντές από όλη την Ελλάδα όχι μόνο έδωσαν το παρών αλλά απέδειξαν όλοι τους ότι είναι όλοι τους «Ιάσονες». Με ατσαλένια θέληση και πυγμή , παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τους τραυματισμούς τους ολοκλήρωσαν τον σκοπό τους και μετέδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα υπέρβασης των ορίων μας για έναν τόσο ωραίο σκοπό. Όλοι εμείς από την πλευρά της διοργάνωσης σας υπερευχαριστούμε από την καρδιά μας για αυτό το παράδειγμα αλληλεγγύης και ψυχικής δύναμης που δίνετε. Έχετε τον απόλυτο θαυμασμό μας. Ραντεβού του χρόνου».

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο καιρός… τα χάλασε μόνο στο τέλος, με ένα «μπουρίνι» το απόγευμα, λίγο πριν τον τερματισμό και των τελευταίων, ενώ οι περισσότεροι από τους 88 αθλητές που συμμετείχαν και στις τρεις διαδρομές, κατάφεραν να τερματίσουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Συγκινητική ήταν η προσπάθεια του πρώτου στα 29 χιλιόμετρα, Ιορδάνη Παπαδόπουλου, παρά τις δυσμενείς συνθήκες, που ουσιαστικά τερμάτισε… με ένα χέρι. Στα 11 χιλιόμετρα, πρώτος ήταν ο περσινός νικητής των 29 χιλιομέτρων Κωνσταντίνος Λέτσος, ενώ στα 5 χιλιόμετρα, η αθλήτρια του OEA-NAB, Νικολέτα Οικονόμου, κολύμπησε πιο γρήγορα, όντας 1η.

Διοργανωτές και αθλητές, που μοίρασαν χαμόγελα στα παιδιά της «Κιβωτού» και έδωσαν μαθήματα ανθρωπιάς και θέλησης ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη χρονιά, με ακόμα περισσότερες συμμετοχές!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου