ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Εντυπωσίασαν Στάμου και Λιβογιάννης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα τεχνικής

εντυπωσίασαν-στάμου-και-λιβογιάννης-24671

Γεμάτες επιτυχίες και συγκινήσεις ήταν για τα Βολιώτικα δελφίνια οι τρεις ημέρες (4-6 Μαΐου) του Πανελλήνιου πρωταθλήματος τεχνικής κολύμβησης ΟΠΕΝ κατηγορίας, που ολοκληρώθηκε στο Εθνικό κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Παρουσία και του Γενικού Γραμματέα αθλητισμού, κ. Ιούλιου Συναδινού, οι Βολιώτες αθλητές και αθλήτριες ανέβηκαν πολλές φορές στο βάθρο, με τους Κωνσταντίνο Λιβογιάννη του ΝΟΒΑ και Ελευθερία Στάμου του Ολυμπιακού Βόλου να εντυπωσιάζουν, αφού πέτυχαν όρια σε τρία και δύο διαφορετικά αγωνίσματα αντίστοιχα, για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων, που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, το διάστημα 28 Ιουλίου- 4 Αυγούστου.

Όσον αφορά τον Λιβογιάννη, ο ταλαντούχος αθλητής του ΝΟΒΑ και παγκόσμιος πρωταθλητής Νέων στη Ρωσία το καλοκαίρι του 2017 πέτυχε από ένα όριο… κάθε μία από τις μέρες της διοργάνωσης, με την αρχή να γίνεται από τα 200μ διπλά πέδιλα, όπου με χρόνο 1:40.23 εξασφάλισε τη συμμετοχή του στην κορυφαία διοργάνωση του καλοκαιριού. Τη δεύτερη μέρα, ο 17χρονος κολυμβητής διπλασίασε… τα όριά του, αυτή τη φορά στα 400μ διπλά πέδιλα, με 3:37.48, ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήρθε… χθες, καθώς έπιασε όριο για την Κωνσταντινούπολη και στα 100μ διπλά πέδιλα, από τον προκριματικό (!), με χρόνο 44.31.

Η επιτυχία του άλλωστε είναι μεγαλύτερη, αν αναλογιστεί το γεγονός ότι τα 3 όρια επετεύχθησαν «χωρίς φορμάρισμα και ξεκούραση από την εντατική προετοιμασία του προηγούμενου διαστήματος», όπως δήλωσε ο Λιβογιάννης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Ο Βολιώτης αθλητής κατέλαβε την 4η θέση στα 200μ δίπλα πέδιλα, ενώ ήταν 3ος στα 400μ διπλά πέδιλα και 5ος στα 100.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η επιτυχία της αθλήτριας του Ολυμπιακού Βόλου, Ελευθερίας Στάμου, που έπιασε διπλό όριο, και για πρώτη φορά στην καριέρα της θα βρεθεί σε διεθνή διοργάνωση στο εξωτερικό. Η Στάμου… έσπασε τα κοντέρ και κατετάγη πρώτη, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των 200μ. διπλά πέδιλα με χρόνο 1:50.50, με τη διοίκηση της ομάδας να συντάσσει συγχαρητήρια ανακοίνωση, τονίζοντας:

«Η Διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 συγχαίρει θερμά την αθλήτρια του Συλλόγου μας, η οποία με εντατική προπόνηση, πείσμα και αγάπη για το άθλημα της κολύμβησης κατάφερε να τιμήσει τα ερυθρόλευκα χρώματα και να διακριθεί. Φυσικά, συγχαρητήρια αξίζουν και οι προπονητές της αγωνιστικής ομάδας κ.κ. Γρηγόρης Μαντάς και Έλενα Μπερμπέτσοβα για τη συστηματική δουλειά, που πραγματοποιούν σε καθημερινή βάση, διδάσκοντας στους αθλητές του Συλλόγου μας τα ιδανικά του αθλητισμού. Τέλος, η Διοίκηση εύχεται πολλές επιτυχίες στο μέλλον».

Η Στάμου… δε σταμάτησε εκεί, πετυχαίνοντας και δεύτερο όριο στα 400 μέτρα διπλά πέδιλα με 3.56.82, ανεβαίνοντας παράλληλα στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Πέρα από τις μεγάλες επιτυχίες Λιβογιάννης, Στάμου, με την παρουσία τους ξεχώρισαν η πολύπειρη Βολιώτισσα πρωταθλήτρια Σοφία Κτενά των Δελφινιών Περιστερίου, που ήταν χρυσή στα 50μ άπνοια, 100μ υποβρύχιο και ασημένια στα 50μ επιφάνεια, η Σταματία Τοπούζη των Δελφινιών Πτολεμαΐδας, που είχε καλά πλασαρίσματα στις 8άδες των αγωνισμάτων όπου συμμετείχε, χάνοντας για λίγο το μετάλλιο σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά και οι αθλητές των Δελφινιών Βόλου και ΟΕΑ/ΝΑΒ που είχαν αξιόλογη παρουσία και τις τρεις ημέρες της διοργάνωσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου