ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Γιορτή του αθλητισμού στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ

γιορτή-του-αθλητισμού-στο-κολυμβητήρ-450940

Για 21η χρονιά διεξάγονται σήμερα Σάββατο 27 και αύριο Κυριακή 28 Μαΐου στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου οι Ιωνικοί αγώνες, μια διοργάνωση-θεσμός για την πόλη μας, από τον ΟΕΑ-ΝΑΒ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων.

Οι Ιωνικοί Αγώνες Κολύμβησης τελούν υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και είναι πανελλήνιοι προαγωνιστικών κατηγοριών για παιδιά ηλικίας από 9-12 ετών. Στη φετινή διοργάνωση θα μετάσχουν 530 παιδιά, από 28 συλλόγους, που ήδη έχουν καταλύσει στον Βόλο.

Όπως μάλιστα τονίζουν οι άνθρωποι του ιστορικού σωματείου, υπεύθυνοι για τη διοργάνωση: «Οι Ιωνικοί Αγώνες είναι πάντοτε στα πλάνα μας και κάθε χρόνο αποκτάμε νέες εμπειρίες, που κάνουν κάθε διοργάνωση ολοένα και καλύτερη. Είναι γιορτή για εμάς και θέλουμε να φτάσει παντού το μήνυμα του υγιούς συναγωνισμού και της προσπάθειας να προβληθεί και στην πόλη μας το άθλημα της κολύμβησης, που συνολικά στον Βόλο απασχολεί περισσότερα από χίλια παιδιά».

Στα 21 χρόνια της διοργάνωσης έχουν συμμετάσχει τουλάχιστον μια φορά 170 σωματεία και περίπου 10.100 αθλητές που -συνοδευόμενοι από γονείς και παράγοντες- φέρνουν τον Βόλο στο επίκεντρο της κολύμβησης στο τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου. Μεγάλοι αθλητές, που στην συνέχεια στελέχωσαν την εθνική ομάδα έχουν συμμετάσχει στη διοργάνωση, ενώ οι επιδόσεις που σημειώνονται είναι πάντα στην κορυφή των πανελλαδικών επιδόσεων.

Οι φετινοί Ιωνικοί Αγώνες θα διεξαχθούν σε 3 αγωνιστικές ενότητες, με ώρα έναρξης τις 9:30 και 17:00 σήμερα, οπότε και θα διεξαχθεί η τελετή έναρξης, ενώ η λήξη θα γίνει αύριο το πρωί, μετά την ολοκλήρωση και των τελευταίων αγωνισμάτων.

Σύμφωνα με δηλώσεις της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη «Τα οφέλη για την πόλη του Βόλου θα είναι πολλαπλά από τουριστική και οικονομική άποψη. Στην περσινή διοργάνωση έλαβαν μέρος 600 αθλητές από 32 σωματεία από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι μαζί με τους συνοδούς και τους προπονητές ξεπέρασαν τα 2.000 άτομα, ενώ σημειώθηκαν 9 ρεκόρ αγώνων.

Στόχος του Ομίλου Ερασιτεχνών Αλιέων και Ναυτικών Αθλημάτων Βόλου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, είναι η συνέχιση της άριστης διοργάνωσης, η προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού μικρών αθλητών από όλη την Ελλάδα που -όπως πάντα- θα κάνουν τους 21ους Ιωνικούς Αγώνες γιορτή του καλοκαιριού, της νεολαίας, γιορτή της προσπάθειας, της άμιλλας και του καθαρού αθλητισμού».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου