ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

«Τιμή να αγωνίζομαι με το εθνόσημο»

τιμή-να-αγωνίζομαι-με-το-εθνόσημο-499930

Η 15χρονη Αναστασία Μεντεκίδη, αθλήτρια της Νίκης Βόλου, συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην Πολυεθνή Συνάντηση Κολύμβησης για τις Κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων, που διεξήχθη στο κολυμβητήριο του Πειραιά, και βρήκε τη χώρα μας 2η στη γενική κατάταξη μεταξύ 11 χωρών.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Η Βολιώτισσα κολυμβήτρια βοήθησε την Ελλάδα σημαντικά, κατακτώντας δύο μετάλλια, ένα ασημένιο με τη σκυτάλη 4Χ200 μ. ελεύθερο, όπου αγωνίστηκε μαζί με τις Ζαχαρούλα Καλογέρη, Χρυσούλα Μητσάκου και Βασιλική Σταματάκη, καθώς και ένα χάλκινο στα 800 μ. ελεύθερο.

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε η Βολιώτισσα φέρελπις αθλήτρια, που μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την πρώτη της διοργάνωση με το εθνόσημο τονίζοντας: «Πήρα πολύτιμες εμπειρίες από τη συμμετοχή μου στην πρώτη μου διοργάνωση, με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας. Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική και η συνεργασία με όλους, κολυμβητές και προπονητές ήταν άψογη. Για εμένα είναι τιμή να αγωνίζομαι για το εθνόσημο και ένιωσα υπερήφανη που ανέβηκα στο βάθρο και κατέκτησα τα δύο αυτά μετάλλια».

Η Μεντεκίδη, που είχε και δύο 4ες θέσεις στα 200 μ. και 400 μ. ελεύθερο πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, είναι από τις κολυμβήτριες που έχουν ξεχωρίσει, με την ίδια να προετοιμάζεται με τον σύλλογό της, τη Νίκη Βόλου, για το πρωτάθλημα ΟΠΕΝ τον ερχόμενο Ιούλιο: «Η χρονιά είναι αρκετά δύσκολη, βάσει και των προπονήσεων και του συνδυασμού με σχολεία και φροντιστήρια. Ωστόσο, με καλό προγραμματισμό μπορώ να ανταπεξέλθω σε όλα. Πλέον, η προσπάθεια συνεχίζεται στον σύλλογό μου, τη Νίκη Βόλου, με την οποία έχουμε τον μεγάλο στόχο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΟΠΕΝ το καλοκαίρι. Θέλω να αναφερθώ στον προπονητή μου κ. Μάρκο Μανταλούφα, που από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην ομάδα με έχει βοηθήσει σημαντικά, τόσο εμένα προσωπικά, όσο και όλους όσοι αγωνιζόμαστε στη Νίκη. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό και έχουμε την τύχη να συνεργαζόμαστε τα τελευταία χρόνια με εξαιρετικούς προπονητές που πιστεύουν σε εμάς και την εξέλιξη μας».

Τέλος, η 15χρονη Βολιώτισσα αθλήτρια αφιέρωσε τα δύο μετάλλια που κατέκτησε στην οικογένειά της, τον προπονητή και την ομάδα της, δίνοντας την υπόσχεση της σκληρής δουλειάς, ώστε να συνεχιστούν οι επιτυχίες: «Το να φτάνεις στην επιτυχία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και μπορεί να συμβεί μέσα από την προπόνηση και τη σκληρή δουλειά. Από τη μεριά μου, θα συνεχίσω, ώστε να πραγματοποιηθούν οι στόχοι μου και να συνεχίσω την πορεία που για μένα ξεκίνησε στην Εθνική ομάδα. Είναι και το σημαντικότερο για μένα, να αγωνίζομαι για τη χώρα μου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου