ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ξέσπασε κόντρα Κουτίδη – ΚΟΕ

ξέσπασε-κόντρα-κουτίδη-κοε-660945

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Χωρίς την Ευαγγελία Κουτίδη ξεκίνησε χθες το καμπ προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης, που θα διεξαχθεί στον Άγιο Κοσμά με διάρκεια μιας εβδομάδας.

Η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια, που από το 2008 αποτελούσε βασικό και αναντικατάστατο μέλος των ηλικιακών Εθνικών μας ομάδων με αποκορύφωμα την Εθνική γυναικών, δε θα στελεχώσει το κλιμάκιο που προετοιμάζεται πυρετωδώς ενόψει των αυξημένων υποχρεώσεων της φετινής αγωνιστικής σεζόν, κάτι που σαφώς έχει εξήγηση, στη δικαστική της διαμάχη με την ΚΟΕ.

Η Κουτίδη αντέδρασε έντονα για το ότι δεν επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο Ολυμπιακό ντουέτο του Ρίο, παρότι ήταν μια από τις τρεις επιλαχούσες αθλήτριες που συναγωνίζονταν για τις δύο θέσεις (μαζί με τις Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου, οι οποίες τελικά εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο Ρίο). Αγωγές είχαν σταλεί κατά της ΚΟΕ, η οποία τιμώρησε την αθλήτρια με τον αποκλεισμό της από την Εθνική ομάδα.

Οπως τονίζουν, όσοι παρακολούθησαν τα γεγονότα από πολύ κοντά ουσιαστικά εκείνη «έθεσε εαυτόν εκτός Εθνικής με τη στάση της». Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως η μη κλήση της προκάλεσε και τη φυγή της από το Βόλο και το ΝΟΒΑ, έχοντας ήδη βρει νέα στέγη στον Α.Ν.Ο. Γλυφάδας, απ’ όπου θα συνεχίσει την ενασχόληση της με τη συγχρονισμένη κολύμβηση.

Πάντως, ήδη από τον περασμένο Μάιο απορία είχε προκαλέσει η απόφαση των ομοσπονδιακών προπονητών να μην «κατεβάσουν» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Λονδίνου το ντουέτο, αν και ήταν το μόνο που θα εκπροσωπούσε τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς. Αλλωστε, το Ευρωπαϊκό θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την πρώην αθλήτρια του ΝΟΒΑ να αναμετρηθεί ενώπιον διεθνών κριτών με έπαθλο το ταξίδι στη Βραζιλία.

Σημειώνεται πως η 22χρονη Βολιώτισσα είχε τότε καταταγεί 3η στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ο λόγος που η Ελλάδα δεν παρέταξε την Ολυμπιακή της ομάδα σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση παραμένει άλυτο μυστήριο. Φυσικά για όσους γνωρίζουν οι μεγάλες επιτυχίες, τις οποίες έχει να επιδείξει, έχουν κατακτηθεί με πολύ κόπο και ατελείωτες ώρες προπόνησης από τη Βολιώτισσα αθλήτρια, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο.

Η μόλις 22χρονη συγχρονίστρια έχει μια λαμπρή πορεία στο άθλημα, πρωταγωνιστώντας από πολύ μικρή ηλικία, έχοντας τις πρώτες τις εμπειρίες μόλις σε ηλικία 6 χρόνων, οπότε και έκανε το δελτίο της στο ΝΟΒΑ, ξεκινώντας προπονήσεις, με την νυν ομοσπονδιακή τεχνικό, Ναταλία Τσερνέτσκα.

Η συμμετοχή και οι διακρίσεις στα πανελλήνια πρωταθλήματα έφεραν για την Κουτίδη την κλήση και την καθιέρωσή της στα κλιμάκια της Εθνικής. Από κει και έπειτα, οι σημαντικές διακρίσεις άρχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη για το κορίτσι που έκανε περήφανο το Βόλο σε κάθε διοργάνωση, με σημαντική άλλωστε μνεία από ΜΜΕ ολόκληρης της χώρας.

Το 2010 στη Βουδαπέστη κατετάγη πέμπτη στο Ευρωπαϊκό, το 2011 στο Βελιγράδι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων μαζί με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, με την οποία άλλωστε πήραν την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βόλου τον επόμενο χρόνο.

Το 2013 ήρθε η επιτυχία στο Combo με την έβδομη θέση στο Παγκόσμιο της Βαρκελώνης σε επίπεδο γυναικών, ενώ το περασμένο καλοκαίρι ήταν έβδομες στο τεχνικό ντουέτο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Καζάν. Ακολούθησαν σημαντικές επιτυχίες, με κορυφαία την 4η θέση στον κόσμο, στο Προολυμπιακό τουρνουά του Ρίο και το τεχνικό ντουέτο τον περασμένο Μάιο.

Κάπου εκεί μια πορεία με αξιώσεις που διαγραφόταν για τη Βαγγελίτσα Κουτίδη σταμάτησε… Οπως άλλωστε έχει γίνει και παλαιότερα με τις Βολιώτισσες τρίδυμες αδερφές Αλεξανδρή, που πλέον αγωνίζονται με τα χρώματα της Αυστρίας (εκπροσωπώντας μάλιστα και τη χώρα στους πρόσφατους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο) και είναι «ξένο σώμα» για την Ομοσπονδία. Οπως και με αρκετούς τριγμούς και παράπονα για κλήσεις ή μη κλήσεις αθλητριών, που αποτελούν αγκάθι για το χώρο της συγχρονισμένης και έχουν κατά καιρούς προκαλέσει αντιδράσεις.

Στην Εθνική οι αδερφές Κοφίδη

Ανάμεσα στις 17 αθλήτριες που κλήθηκαν στην προετοιμασία της Εθνικής γυναικών, θα βρεθούν και οι Βολιώτισσες Βασιλική και Παρασκευή Κοφίδη, που έχουν μια συνεχή ανοδική πορεία, με συνεχείς κλήσεις τους, στα κλιμάκια της ελληνικής ομάδας.

Αναλυτικά όλες οι αθλήτριες:

Αρμάου Μαρία-Ελένη (ΚΟΗ), Γκεοργκίεβα Γιάννα (Ν.Ο. Χανίων), Δίπλα Ιφιγένεια (Νηρέας), Κοφίδη Βασιλική (ΝΟΒΑ), Κοφίδη Παρασκευή (ΝΟΒΑ), Μαλκογεώργου Σοφία (ΝΟΒ), Παπάζογλου Ευαγγελία (ΑΝΟ Μεταμόρφωσης), Πλατανιώτη Ευαγγελία (ΑΝΟ Μεταμόρφωσης), Σαραντίδη Σοφία (ΝΟΒ), Ταξοπούλου Αννα-Μαρία (ΑΝΟ Μεταμόρφωσης), Ταξοπούλου Αναστασία (ΑΝΟ Μεταμόρφωσης), Τσόλα Αθανασία, Φαραντούρη Βαλεντίνα (Νηρέας).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου