ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Χαλκινη η Βολιώτισσα Σοφία Κτενά στο παγκόσμιο Kύπελλο της Ρωσίας

χαλκινη-η-βολιώτισσα-σοφία-κτενά-στο-π-779703

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια, κάτοχος του ευρωπαϊκού ρεκόρ στο αγώνισμα, με ελάχιστη προετοιμασία για τη διοργάνωση, καθώς μόλις πριν από λίγο καιρό ολοκλήρωσε μια απαιτητική χρονιά, κολύμπησε σε χρόνο 16:43, ανεβαίνοντας στο 3ο σκαλί του βάθρου, έχοντας την ίδια επίδοση με τη Ρωσίδα Αντριένκο. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κινέζα Σι Μιν, ενώ ασημένια ήταν μία ακόμη Ρωσίδα, η Μπερ.

Η Κτενά, χάλκινη Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Βόλο τον περασμένο Ιούνιο, με την κατάρριψη τριών ευρωπαϊκών ρεκόρ μέσα στη χρονιά και εξαιρετικές επιδόσεις σε κάθε της αγώνα, δείχνει στα 29 της χρόνια, ότι το συνεχές αγωνιστικό της φορμάρισμα, είναι απόρροια του μεγάλου της ταλέντου και της σκληρής δουλειά και προπόνησης, με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, Αλέξανδρο Ξιάρχο, να είναι δίπλα της σε κάθε βήμα προς τις επιτυχίες της.

Πλέον, η «χρυσή» Βολιώτισσα αθλήτρια, θα αγωνιστεί σήμερα στο Super Sprint Final, όπου και είναι προσκεκλημένη και στο οποίο μετέχουν κορυφαίοι σπρίντερ του αθλήματος.

Σε δηλώσεις στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, η Κτενά τοποθετήθηκε για το μετάλλιό της, τονίζοντας ότι το βάρος πέφτει στο σημερινό της αγώνα: «Αποδέχτηκα την πρόσκληση των διοργανωτών και παρίσταμαι στο Τομσκ, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε ο χρόνος για την κατάλληλη προετοιμασία. Αυτήν η κούρσα ήταν ας το πούμε ένα ζέσταμα για το Super Sprint Cup όπου θα συμμετέχω. Είμαι αισιόδοξη ότι εκεί θα σημειώσω μια καλύτερη επίδοση, καθώς θα διεξαχθεί απόγευμα, παρ’ όλο που και η εμφάνισή μου στα 50μ. άπνοη ήταν σε πολύ καλό επίπεδο».

Πέντε μετάλλια στο Τομσκ

Το μετάλλιο της Κτενά δεν ήταν το μοναδικό στη σπουδαία διοργάνωση, καθώς 4 ακόμη φορές οι Ελληνες κολυμβητές ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών. Ο Χρήστος Χριστοφορίδης με χρόνο 6:44.45 στα 800 μέτρα επιφάνεια κατέκτησε τη δεύτερη θέση. Στο ίδιο αγώνισμα το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Σλοβάκος Μπούκορ με χρόνο 6:17.97, που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ νέων. O Θεσσαλονικιός κολυμβητής κατέκτησε ένα ακόμη ασημένιο μετάλλιο 200μ. επιφάνεια, με χρόνο 3:08.42.

Εντυπωσιακή ήταν και η έτερη Θεσσαλονικιά, Ιωάννα Παναγιωτίδου, που κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια, όντας η αποκάλυψη για την ελληνική αποστολή. Μετά το θρίαμβό της στα 200μ. επιφάνεια των Νεανίδων, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, όπου είχε χρόνο 1:32.74, που είναι κοντά στο ατομικό της ρεκόρ (1:31.43) κατάφερε να ζευγαρώσει τα χρυσά μετάλλια, νικώντας και στα 400μ. του ίδιου στυλ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε σε χρόνο 3:19.69, προσθέτοντας μία ακόμη εκπληκτική εμφάνιση στο ενεργητικό της.

Καλές εμφανίσεις, παρά το γεγονός ότι δεν κατέκτησαν κάποιο μετάλλιο έκαναν και οι Τάσος Μυλωνάκης και Δήμητρα Ακριτίδου, που πλαισιώνουν την ελληνική αποστολή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου