ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Βολιώτικη υπόθεση το Πανελλήνιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης

βολιώτικη-υπόθεση-το-πανελλήνιο-πρωτ-806818

Εντυπωσιακά για τους Βολιώτες αθλητές έπεσε η αυλαία στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα αγωνιστικών και προαγωνιστικών Τεχνικής κολύμβησης, που διεξήχθη στο Δημοτικό κολυμβητήριο Χαϊδαρίου το τετραήμερο 28-31 Ιουλίου, με τη συμμετοχή 450 αθλητών και αθλητριών από 18 σωματεία.

Στο καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων, κατά τη διάρκεια του οποίου σημειώθηκε ένα Παγκόσμιο Ρεκόρ Νέων, 1 Ευρωπαϊκό Ρεκόρ Γυναικών και 19 Νέα Πανελλήνια Ρεκόρ και 1 ισοφάριση Πανελληνίου Ρεκόρ, οι… συνήθεις ύποπτοι αθλητές και αθλήτριες των σωματείων του Βόλου ξεχώρισαν και πάλι, ολοκληρώνοντας τη μαγική τους εικόνα των τεσσάρων ημερών της διοργάνωσης.

Νέο πανελλήνιο ρεκόρ παίδων στα 50μ. Διπλά πέδιλα σημείωσε ο Κωνσταντίνος Λιβογιάννης, κατακτώντας παράλληλα την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα, με χρόνο 20.14. Μετά το ρεκόρ της πρεμιέρας στα 200μ. Διπλά πέδιλα και τα δύο χρυσά σε 200 και 100μ. στο ίδιο αγώνισμα, ο 15χρονος κολυμβητής τριπλασίασε τις επιτυχίες του, όντας σταθερός στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Ο αθλητής του Ολυμπιακού Βόλου, μάλιστα κατέβασε την καλύτερη πανελλήνια επίδοση, κατά 41’ εκατοστά του δευτερολέπτου (20.55 το προηγούμενο ρεκόρ) με τον ίδιο να δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ: «Αναμφίβολα το αγωνιστικό τετραήμερο έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για εμένα, μιας και πέρα από τα τρία χρυσά μετάλλια κατάφερα να σημειώσω και δύο νέα πανελλήνια ρεκόρ παίδων. Η κούραση ήταν μεγάλη, αλλά οι κόποι μου επιβραβεύθηκαν και δεν μπορώ από το να είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και να συνεχίσω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό κάθε φορά που πέφτω στην πισίνα».

Δεν αποτελεί είδηση η κατάκτηση ενός ακόμη μεταλλίου για τη Σοφία Κτενά, που πρώτευσε στα 50μ. άπνοη Γυναικών, με 16.18, βάζοντας… προσωρινά τον επίλογο σε μια ονειρική χρονιά. Η είδηση είναι ότι η Βολιώτισσα αθλήτρια των Δελφινιών Περιστερίου δε κατέρριψε ένα ακόμη ρεκόρ, όπως συνηθίζει σε κάθε διοργάνωση. Φαίνεται όμως ότι το τέταρτο μέσα στη χρονιά ευρωπαϊκό ρεκόρ που κατέρριψε στα 100μ. υποβρύχιο με 36.35 τη δεύτερη μέρα του πρωταθλήματος, αλλά και το πανελλήνιο ρεκόρ της πρεμιέρας της διοργάνωσης με 17.84 στα 50μ. επιφάνεια, θα συνεχιστούν, καθώς, όπως έχει ήδη γράψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, η Κτενά, έπειτα από τις επιβεβλημένες διακοπές της, θα προετοιμαστεί για μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, το φθινόπωρο.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ παρουσιάζει το πανόραμα των βολιώτικων μεταλλίων τις τρεις προηγούμενες ημέρες της κορυφαίας εγχώριας διοργάνωσης τεχνικής κολύμβησης:

Πέμπτη 28 Ιουλίου

Η Βολιώτισσα αθλήτρια των Δελφινιών Περιστερίου Σοφία Κτενά καταρρίπτει το πανελλήνιο ρεκόρ στα 50μ. επιφάνεια, με επίδοση 17.84, παίρνοντας την πρώτη θέση. Επιπλέον, ο Κωνσταντίνος Λιβογιάννης, αθλητής του Ολυμπιακού Βόλου εντυπωσιάζει, καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων στα 200μ. διπλά πέδιλα, που ανήκε στο Γιώργο Δημητράτο κατά δύο σχεδόν δευτερόλεπτα και κατακτά το χρυσό μετάλλιο, με επίδοση 1:39.33.

Ασημένιο μετάλλιο κατακτά η Σταματία Τοπούζη του Ολυμπιακού Βόλου στα 200μ. διπλά πέδιλα κορασίδων, με 1:55.15, όντας 2η . Οσον αφορά τα προαγωνιστικά, δύο χρυσά μετάλλια κρεμούν στο στήθος τους οι αθλητές του Ολυμπιακού Βόλου, επίσης στα 200μ. διπλά πέδιλα, με τον Νικόλαο Λύτρα 1ο με 2:19.85 και 1η τη Ναταλία Τσιδώνη, με χρόνο 2:14.72.

Παρασκευή 29 Ιουλίου

«Μόνιμο φόβητρο για ρεκόρ παντός είδους αποτελεί η Σοφία Κτενά, η οποία συνεχίζει ακάθεκτη τις εκπληκτικές της κούρσες, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών τεχνικής κολύμβησης», σημειώνεται στο ρεπορτάζ του φύλλου του Σαββάτου 30 Ιουλίου. Η Βολιώτισσα παγκόσμια πρωταθλήτρια, βάζει στο παλμαρέ της, την κατάρριψη ενός ακόμη πανευρωπαϊκού ρεκόρ… σε άλλο αγώνισμα. Με την επίδοσή της 36.35 στα 100μ. υποβρύχιο, η Κτενά είναι κάτοχος του ρεκόρ Ευρώπης στο αγώνισμα, σημειώνοντας φυσικά και νέο Πανελλήνιο ρεκόρ. Προφανώς, η 29χρονη αθλήτρια κατακτά το δεύτερο της χρυσό μετάλλιο, στην κορυφαία εσωτερική διοργάνωση.

Τα βολιώτικα αστέρια συνεχίζουν να λάμπουν στη διοργάνωση. Το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. διπλά πέδιλα παίδων κατακτά ο Κωνσταντίνος Λιβογιάννης, ο οποίος με χρόνο 44.77, συνεχίζει τις ελπιδοφόρες εμφανίσεις. Μάλιστα, ο 15χρονος αθλητής του Ολυμπιακού Βόλου, θα μπορούσε να διπλασιάσει τα πανελλήνια ρεκόρ του (μετά το ρεκόρ της πρεμιέρας στα 200μ. διπλά Πέδιλα), αλλά 2 εκατοστά του δευτερολέπτου, του στέρησαν την καλύτερη επίδοση και σε αυτό το αγώνισμα.

Το τρίτο χρυσό μετάλλιο της δεύτερης ημέρας του πρωταθλήματος έρχεται στις αγωνιστικές κατηγορίες για τα Δελφίνια Βόλου από τον Βαγγέλη Τσιονάρα, που στα 100μ. διπλά πέδιλα κατακτά και εκείνος την 1η θέση με χρόνο 1:00.30.

Την 3η θέση παίρνει η Ζωή Τελώνη του ΟΕΑ-ΝΑΒ στα 50μ. διπλά πέδιλα Νεανίδων. Χάλκινο μετάλλιο κατακτά και ο Απόστολος Μπαράκος, του ίδιου σωματείου, στα 100μ. διπλά πέδιλα παμπαίδων Α’, με χρόνο 55.08.

Στην προαγωνιστική κατηγορία στα 100 μ. διπλά πέδιλα χρυσό είναι το δεύτερο μετάλλιο του Νίκου Λύτρα του Ολυμπιακού Βόλου με 1:03.40, ενώ μια ακόμη βολιώτικη πρωτιά πετυχαίνει στα 100 μ. διπλά πέδιλα η Ναταλία Τσιδώνη του Ολυμπιακού Βόλου με 1:00.28.

Σάββατο 30 Ιουλίου

Δύο ερυθρόλευκα μετάλλια είναι ο απολογισμός της τρίτης ημέρας για τους Νικόλαο Λύτρα και Ναταλία Τσιδώνη, στις προαγωνιστικές κατηγορίες. Στα κορίτσια, η Ναταλία Τσιδώνη του Ολυμπιακού Βόλου κατακτά το τρίτο της χρυσό μετάλιο, στα 50μ. Διπλά πέδιλα, με 27.64. Παράλληλα, Στα αγόρια, ο Λύτρας κατακτά το χάλκινο μετάλλιο -τρίτο στη διοργάνωση- με 28.84 στο ίδιο αντίστοιχο αγώνισμα.

Αξιόλογες εμφανίσεις

Εκτός των μεταλλίων, η συντριπτική πλειοψηφία των Βολιωτών αθλητών πραγματοποίησε όλες τις ημέρες της διοργάνωσης πολύ καλές εμφανίσεις, φθάνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις μία ανάσα από το βάθρο. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων μάλιστα, οι αθλητές των σωματείων της πόλης μας βρέθηκαν στην καλύτερη οκτάδα των αγωνισμάτων τους, βελτιώνοντας και τις ατομικές τους επιδόσεις. Είναι η καλύτερη επιβράβευση για αθλητές, γονείς και προπονητές που επενδύουν στο ραγδαία αναπτυσσόμενο άθλημα της τεχνικής κολύμβησης, στο οποίο ο Βόλος φωνάζει βροντερό παρών, αυτή τη φορά όχι με κάποια επιτυχημένη διοργάνωση, όπως το πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, αλλά με τις ελπιδοφόρες επιδόσεις των αθλητών του.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου