ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Πανευρωπαϊκό ρεκόρ η Κτενά

πανευρωπαϊκό-ρεκόρ-η-κτενά-807738

Μόνιμο φόβητρο για ρεκόρ παντός είδους αποτελεί η Σοφία Κτενά, η οποία συνεχίζει ακάθεκτη τις εκπληκτικές της κούρσες, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών τεχνικής κολύμβησης, το οποίο συνεχίζεται έως και αύριο Κυριακή 31 Ιουλίου, στο δημοτικό κολυμβητήριο του Χαϊδαρίου.

Η Βολιώτισσα παγκόσμια πρωταθλήτρια, μετά το πανελλήνιο ρεκόρ της πρεμιέρας που πέτυχε στα 50μ. επιφάνεια, με 17.84 (χάνοντας για 12 εκατοστά του δευτερολέπτου το πανευρωπαϊκό) έβαλε στο παλμαρέ της την κατάρριψη ενός ακόμη πανευρωπαϊκού ρεκόρ… σε άλλο αγώνισμα. Με την επίδοσή της 36.35 στα 100μ. υποβρύχιο, η Κτενά είναι κάτοχος του ρεκόρ Ευρώπης στο αγώνισμα, σημειώνοντας φυσικά και νέο Πανελλήνιο ρεκόρ. Σαφώς, αμφότερες οι επιδόσεις έδωσαν στην 29χρονη αθλήτρια και δύο χρυσά μετάλλια, σε μια ακόμη κορυφαία εσωτερική διοργάνωση.

Κι αν η Κτενά είναι η σημαιοφόρος των διακρίσεων, τα βολιώτικα αστέρια συνεχίζουν να λάμπουν στη διοργάνωση. Το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. διπλά πέδιλα παίδων κατέκτησε ο Κωνσταντίνος Λιβογιάννης, ο οποίος είχε χρόνο 44.77, συνεχίζοντας και εκείνος τις ελπιδοφόρες εμφανίσεις. Μάλιστα, ο 15χρονος αθλητής του Ολυμπιακού Βόλου, θα μπορούσε να διπλασιάσει τα πανελλήνια ρεκόρ του (μετά το ρεκόρ της πρεμιέρας στα 200μ. διπλά Πέδιλα) αλλά 2 εκατοστά του δευτερολέπτου, του στέρησαν την καλύτερη επίδοση και σε αυτό το αγώνισμα.

Το τρίτο χθεσινό χρυσό μετάλλιο στις αγωνιστικές κατηγορίες ήρθε για τα Δελφίνια Βόλου από τον Βαγγέλη Τσιονάρα, που στα 100μ. διπλά πέδιλα κατέκτησε και εκείνος την 1η θέση με χρόνο 1:00.30. Ο αθλητής των Δελφινιών Βόλου είχε πάρει την 5η θέση και στα 50μ. επιφάνειας Παμπαίδων Β’.

Την 3η θέση πήρε η Ζωή Τελώνη του ΟΕΑ-ΝΑΒ στα 50μ. διπλά πέδιλα Νεανίδων, ενώ ήταν 4η στα 200 μ. διπλά πέδιλα με 1:56.68. Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε και ο Απόστολος Μπαράκος, του ίδιου σωματείου, στα 100μ διπλά πέδιλα παμπαίδων Α’, με χρόνο 55.08.

Στα 100μ διπλά πέδιλα κορασίδων, την 4η θέση κατέλαβε η Σταματία Τοπούζη του Ολυμπιακού Βόλου, με 52.96, ενώ στην 5η θέση βρέθηκε η Μελπομένη Παπαδημητρίου του ΟΕΑ/ΝΑΒ με 53.94. Δέκατη όγδοη στο ίδιο αγώνισμα ήταν Βασιλική Σταματίου, επίσης του ΟΕΑ/ΝΑΒ.

Προαγωνιστικά… μετάλλια

Στην προαγωνιστική κατηγορία στα 100 μ. διπλά πέδιλα χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Νίκος Λύτρας του Ολυμπιακού Βόλου με 1:03.40, ενώ μια ακόμη βολιώτικη πρωτιά πέτυχε στα 100 μ. διπλά πέδιλα η Ναταλία Τσιδώνη του Ολυμπιακού Βόλου με 1:00.28. Παράλληλα στο ίδιο αγώνισμα θέση στην 8άδα πήρε και η Γεωργία – Αρετή Καρατζιώλη, που ανήκει στα Δελφίνια Βόλου, καταλαμβάνοντας την 8η θέση.

. Να σημειωθεί ότι ο Νικόλαος Λύτρας και η Ναταλία Τσιδώνη είχαν μετάλλια και την πρώτη ημέρα στα 200 μ. διπλά πέδιλα. Ακόμη 5ος ήταν ο Απόστολος Μπαράκος στα 50μ. διπλά πέδιλα Παμπαίδων Α’.

Οπως σημειώνεται σε δελτίο Τύπου του συλλόγου των Δελφινιών Βόλου: «Την Τετάρτη 27/6, αναχώρησαν τα Δελφίνια Βόλου για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης, όπου διεξάγεται στο Κολυμβητήριο Χαϊδαρίου στην Αθήνα. Οι αθλητές του ομίλου έχουν ξεκινήσει δυναμικά τις δύο πρώτες ημέρες των αγώνων κατακτώντας 1 χρυσό μετάλλιο αλλά και θέσεις μέσα στην πρώτη 8άδα των πιο γρήγορων αθλητών της κατηγορίας τους στην Ελλάδα. Αναλυτικά, ο αθλητής Βαγγέλης Τσιονάρας ήταν 1ος στα 100μ. διπλά πέδιλα, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, ενώ αγωνίστηκε και στα 50μ. επιφάνειας καταλαμβάνοντας την 5η θέση, με χρόνο 25.35. Η αθλήτρια Καρατζιώλη Γεωργία έχει αγωνιστεί στα 200μ. διπλά πέδιλα κατακτώντας την 7η θέση με χρόνο 2:37.48 και στα 100μ. διπλά πέδιλα, την 8η θέση με χρόνο 1.14.56. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αγωνιστούν και στα υπόλοιπα αγωνίσματα οι παραπάνω αθλητές αλλά και ο αθλητής Ζαχαρίας Γεωργίου».

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου