ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ηρθαν για να μείνουν τα «Δελφίνια Βόλου»

ηρθαν-για-να-μείνουν-τα-δελφίνια-βόλο-165643

Αξιοσημείωτη διαδρομή έχει ήδη διανύσει το νεοσύστατο σωματείο «Δελφίνια Βόλου», που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον περασμένο Σεπτέμβρη και είναι πλέον η ανερχόμενη δύναμη στο χώρο του βολιώτικου ναυταθλητισμού.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Με έμφαση αρχικά στην εξοικείωση των περίπου 120 παιδιών που αποτελούν το δυναμικό του συλλόγου με το νερό, τα «Δελφίνια» αποτελούν την διαφορετική πρόταση, σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με το υγρό στοιχείο.

Το σωματείο απασχολεί παιδιά ηλικίας από 3 μηνών, λειτουργώντας τμήμα βρεφικής κολύμβησης, ενώ εκτός από τα τμήματα κλασσικής, συγχρονισμένης και τεχνικής κολύμβησης, τα οποία ήδη παίρνουν εμπειρίες από τη συμμετοχή τους σε πανελλήνια αθλητικά γεγονότα υπάρχει η δυνατότητα εκμάθησης κολύμβησης σε ενήλικες, αλλά και το πρωτοποριακό πρόγραμμα χορού στο νερό «Αqua Zumba» .

Πρωταρχικός στόχος, σύμφωνα με την προπονήτρια Κωνσταντίνα Δεληγιάννη που μίλησε στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ» είναι η ψυχαγωγία των αθλούμενων αρχικά, ενώ η εξέλιξη θα έρθει μέσα από την σκληρή δουλειά αθλητών και προπονητών, που ήδη δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στους πρώτους 6 μήνες λειτουργίας του σωματείου:

«Ξεκινήσαμε μια πολύ σημαντική προσπάθεια τον περασμένο Σεπτέμβρη με θέληση, όρεξη αλλά και πολλά εμπόδια, από ανθρώπους που δε μας υποδέχτηκαν όπως θα περιμέναμε. Βασικό μας σύνθημα είναι το αρχαίο ρητό «Νους υγιής εν σώματι υγιή» καθώς πιστεύουμε στην αξία του αθλητισμού, ενώ η ψυχαγωγία και η εκμάθηση κολυμβητικών τεχνικών αρχικά μέσα από το παιχνίδι είναι τα όπλα μας. Σαφώς δίνουμε μεγάλη σημασία στην εξέλιξη των τμημάτων που ήδη λειτουργούμε, κάνοντας τα πρώτα βήματα σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Πρόσφατα, το τμήμα τεχνικής κολύμβησης συμμετείχε με 10 αθλητές σε Ημερίδα ορίων στη Λάρισα, διοργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας, ενώ και το τμήμα κολύμβησης παίρνει εμπειρίες από τη συμμετοχή σε αγώνες».

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή των «Δελφινιών» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο χώρο προπόνησης της ομάδας, το κλειστό κολυμβητήριο «Βασίλης Πολύμερος» της Νέας Ιωνίας, στις 20 Δεκεμβρίου. Εκεί παρουσιάστηκαν όλα τα τμήματα του Ομίλου, ενώ οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και μια μικρή επίδειξη του αθλήματος της Τεχνικής Κολύμβησης από την Εθνική Ομάδα που πραγματοποίησε προετοιμασία στην πόλη μας. Η έμπειρη προπονήτρια σχολίασε:

«Ηταν μια ξεχωριστή εκδήλωση για εμάς, μια πραγματική γιορτή με πολλά δώρα, εκπλήξεις και χαμόγελα, για μικρούς και μεγάλους αθλητές αλλά και για όσους εργαζόμαστε σκληρά για την ύπαρξη και καθημερινή λειτουργία του σωματείου μας. Η παρουσία της Εθνικής ομάδας τεχνικής κολύμβησης στη γιορτή μας, μας τιμά ιδιαίτερα και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς κ.κ. Αλέξανδρο Ξιάρχο και Γιάννη Καλαϊτζογλίδη για τη συνεργασία τους».

Κάλεσμα στο ευρύ κοινό του Βόλου να γνωρίσει και να εμπιστευτεί τα «Δελφίνια» απηύθυνε η Κωνσταντίνα Δεληγιάννη: «Παρά τις δυσκολίες, κάθε μέρα γινόμαστε πιο έμπειροι και πιο δυνατοί. Θέλουμε ο κόσμος του Βόλου να μας αγκαλιάσει, ώστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε. Έως τις 15 Ιανουαρίου, έχουμε μια μεγάλη προσφορά για όσους θέλουν να έρθουν στην οικογένεια μας, με έκπτωση της τάξης του 20% (20 ευρώ) με κάθε εγγραφή, για τον πρώτο μήνα. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους ενώ ελπίζω ότι τη νέα χρονιά ακόμη περισσότεροι συμπολίτες μας θα συνειδητοποιήσουν τη μεγάλη αξία του αθλητισμού και της ενασχόλησης με το υγρό στοιχείο».

Υπενθυμίζεται ότι το προπονητικό τιμ του σωματείου απαρτίζεται από τις αδερφές Κωνσταντίνα και Αποστολία Δεληγιάννη, αλλά και την παλιά τους συναθλήτρια Χρυσούλα Καλτσουνά. Το Δ.Σ. του σωματείου επέλεξε τα συγκεκριμένα άτομα βάσει της πολυετούς τους εμπειρίας και της εγνωσμένης αθλητικής τους αξίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο 6986296020 και να επισκεφτούν τον ιστότοπο www.swimclub.gr για περισσότερες πληροφορίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου