ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Τέλος στην Καρδίτσα τα εμβόλια κατά της γρίπης

τέλος-στην-καρδίτσα-τα-εμβόλια-κατά-τη-575906

Όποιος πρόλαβε … εμβολιάστηκε! Τελείωσαν τα αποθέματα αντιγριπικών εμβολίων στην Καρδίτσα, τόνισε στη «Γνώμη» ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Γιάννης Γκορτσίλας,ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερα ανήσυχος για την εξέλιξη αυτή.

Όπως είπε, «φέτος οι εταιρείες έστειλαν λιγότερες ποσότητες από κάθε άλλη φορά, με το φόβο μη μείνουν στις αποθήκες, παρ’ότι γνώριζαν τις ανάγκες από τον περασμένο Μάρτιο που κάναμε τις παραγγελίες μας». Όσο για τα αίτια της αυξημένης ζήτησης που εξάντλησε τα αποθέματα εμβολίων πριν καλά καλά μπει ο χειμώνας, ο πρόεδρος των φαρμακοποιών της Καρδίτσας πιθανολογεί ότι περισσότεροι αποφάσισαν φέτος να κάνουν το εμβόλιο, έστω κι αν δεν το είχαν κάνει πέρυσι. Καθησυχαστικός ήταν πάντως για τις ομάδες υψηλού κινδύνου, τονίζοντας ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί ήδη στο 90%, εμβολιασμοί που ξεκίνησαν στις αρχές Οκτώβρη, ενώ και όσοι έχουν κάνει από νωρίς τις παραγγελίες τους, αυτές έχουν κρατηθεί.

Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού

Όσον αφορά στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού, ο κ. Γκορτσίλας εξέφρασε τους φόβους του για μείωσή του λόγω κόστους με αποτέλεσμα οι γονείς να αναγκαστούν να πληρώνουν τα εμβόλια από την τσέπη τους. «H έλλειψη δημόσιων δομών που θα αναλάβουν την εμβολιαστική κάλυψη όλου του πληθυσμού, αλλά και σχεδιασμού, καταγραφής και συντονισμού των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων, γίνεται πλέον αντιληπτή κυρίως από τις οικογένειες που ζουν στο όριο της φτώχειας» κατέληξε ο ίδιος.

karditsanews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου