ΚΑΡΔΙΤΣΑ

«Ζαχαρωτό χωριό» στην Καρδίτσα

ζαχαρωτό-χωριό-στην-καρδίτσα-578545

Οι δράσεις και οι εκδηλώσεις που θα δημιουργήσουν εορταστικό κλίμα στην πόλη της Καρδίτσας την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων, πολιτιστικών συλλόγων, θεατρικών ομάδων, σχολών χορού και γυμναστηρίων της πόλης, καθώς και των δομών του δήμου που σχετίζονται με τον πολιτισμό και τα παιδιά.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου «ο δήμαρχος κ. Κων. Παπαλός και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Υγείας, Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Ελ. Αγραφιώτου παρουσίασαν τον βασικό άξονα της πρότασης του δήμου που πέρα από τον στολισμό της πόλης και του χριστουγεννιάτικου δένδρου στην κεντρική πλατεία περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου, του “ζαχαρωτού χωριού” στο χώρο του Παυσιλύπου (φωοτγραφία), όπου θα είναι φέτος και το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων και δράσεων που θα διοργανωθούν.

Στο χώρο θα στηθούν σπιτάκια που θα διαθέτουν ζαχαρωτά, γλυκά και άλλα είδη, ένα fun park με τραμπολίνο, τρενάκι και φουσκωτά παιχνίδια, ένα igloo με δραστηριότητες, αλλά και παγοδρόμιο στην πλατεία Πλαστήρα, όλα με το χαμηλότερο δυνατό αντίτιμο, ώστε να είναι προσιτά σε όλους.

Όπως επισημάνθηκε, καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχημένη υλοποίηση αυτής της πρότασης, είναι η ενεργοποίηση και η συμμετοχή των τοπικών φορέων, αλλά και των τοπικών επιχειρήσεων που πέρα από τη διαχείριση των σπιτιών, θα μπορούν να συμβάλουν με μικρές χορηγίες και στον στολισμό των δένδρων του πάρκου.

Καθοριστική είναι επίσης και η συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων και των καλλιτεχνικών φορέων της πόλης που θα συμβάλλουν στην διαμόρφωση ενός προγράμματος ποικίλων εκδηλώσεων που θα προσελκύσουν στο κέντρο της πόλης, τους δημότες και τους επισκέπτες συμβάλλοντας έτσι πέρα από την γιορτινή ατμόσφαιρα και στην τόνωση της εμπορικής δραστηριότητας.

Ακολούθησε ανταλλαγή σκέψεων, απόψεων και προτάσεων από τους συμμετέχοντες, ενώ πιο συγκεκριμένες προτάσεις αναμένονται μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να διαμορφωθεί και το τελικό πρόγραμμα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου