ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Ενημερωτική εκδήλωση στην Καρδίτσα για τους σεισμούς και τις φυσικές καταστροφές

ενημερωτική-εκδήλωση-στην-καρδίτσα-γ-645893

Ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών ανακοινώνει ότι το Σάββατο, 2 Νοεμβρίου στις 6 στο Δημοτικό Κινηματογράφο Καρδίτσας θα οργανώσει μεγάλη ενημερωτική-επιστημονική εκδήλωση για όλους τους Καρδιτσιώτες και τους Θεσσαλούς, με θέμα τη σεισμική δραστηριότητα και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας (πρώην Νομού) Καρδίτσας αλλά και ευρύτερα ολόκληρης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι δύο ειδικοί στο αντικείμενο αυτό και διακεκριμένοι στο Πανελλήνιο, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, Καρδιτσιώτες καθηγητές Πανεπιστημίων της χώρας, ο Ευθύμης Λέκκας, καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Κων/νος Παπαζάχος, καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο καθηγητής κ. Παπαζάχος θα αναφερθεί στη σεισμικότητα και την ενεργό τεκτονική του Ελλαδικού χώρου και τη σημασία αυτών ειδικά για την περιοχή της Καρδίτσας και ευρύτερα της Θεσσαλίας (σεισμοί Σοφάδων 1954, Βελεστίνου 1957, Αλμυρού 1980). Ο καθηγητής κ. Λέκκας θα ενημερώσει τους ακροατές για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών που έχουν κάνει η θα κάνουν την εμφάνισή τους στο μέλλον, τόσο στον ορεινό όγκο (Αργιθέα-Άγραφα) όσο και στα πεδινά τμήματα της Καρδίτσας αλλά και στη Δυτική Θεσσαλία ευρύτερα. Οι θεματικές ενότητες των ομιλητών αφορούν όλους τους Καρδιτσιώτες και τους Θεσσαλούς και θα συνοδεύονται από πλούσιο οπτικοφωτογραφικό υλικό για την καλύτερη ενημέρωση των ακροατών.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Βασίλειος Τσιάκος και ο Δήμαρχος Καρδίτσας, Κων/νος Παπαλός.

Πρόκειται για μία πάρα πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, την οποία καλούνται να παρακολουθήσουν όλοι οι Καρδιτσιώτες και οι Θεσσαλοί, αφού αφορά το παρόν και το μέλλον της ιδιαίτερης πατρίδας μας, της Θεσσαλίας και την ασφάλεια των κτιρίων και όλων των Θεσσαλών που κατοικούν μόνιμα ή ευκαιριακά σε ολόκληρη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Έχουν προσκληθεί να παραστούν η πολιτική ηγεσία και όλοι οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όλοι οι συναρμόδιοι φορείς που σχετίζονται με τα θέματα της αντισεισμικής πολιτικής και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών καθώς και διακεκριμένοι επιστήμονες.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία από το Σύλλογο των απανταχού Καρδιτσιωτών τον Οκτώβριο του 2012 στην Αθήνα.

Η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και του Δήμου Καρδίτσας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου