ΚΑΡΔΙΤΣΑ

«Έφυγε» ο πρώην Δήμαρχος Καρδίτσας Χρήστος Τέγος

έφυγε-ο-πρώην-δήμαρχος-καρδίτσας-χρ-771433

Έχασε την μάχη που έδινε τους τελευταίους μήνες ο επί δύο 4ετίες Δήμαρχος Καρδίτσας Χρήστος Τέγος και έφυγε σήμερα το πρωί από την ζωή σε ηλικία 62 ετών σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου νοσηλευότανε.

Η πολιτική κηδεία του, θα τελεστεί αύριο στην 1 το μεσημέρι στην Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας.

Ο Χρήστος Τέγος γεννήθηκε το 1951 ήταν εκπαιδευτικός στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης και από το 1982 ήταν Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Καρδίτσας. Το 1998 εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος της πόλης και το 2002 επανεκλέχθηκε. Διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας.

Εκτάκτως συνεδριάζει αύριο στις 7 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας με μοναδικό θέμα συζήτησης «την απόδοση φόρους τιμής στο εκλιπόντα πρώην Δήμαρχο Καρδίτσας Χρήστο Τέγο».

Σε μήνυμα του, ο Δημάρχος Καρδίτσας Κώστας Παπαλός για το θάνατο Χρήστου Τέγου, αναφέρει τα εξής:

«Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του συναδέλφου και φίλου Χρήστου Τέγου.

Ο Χρήστος Τέγος υπήρξε σε όλη του τη ζωή ένας ανιδιοτελής μαχητής των ιδεών και των αξιών του. Η αγάπη του για τον τόπο του, τον οδήγησε από νωρίς στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τον οποίο συνδέθηκε σχεδόν απόλυτα, υπηρετώντας τον με αγωνιστικό και διεκδικητικό πνεύμα και συνέπεια.

Διεισδυτικός, δυναμικός, ασυμβίβαστος και ιδιαίτερα διεκδικητικός, με κριτική πάντα ματιά και προσέγγιση και με ειλικρινή διάθεση προσφοράς ο Χρήστος Τέγος, ήταν αποδεκτός από τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικής προτίμησης.

Γι’ αυτό και κατάφερε να ενώσει διαφορετικές δυνάμεις στο αμετακίνητο αίτημα της πόλης για ανάπτυξη. Ο Καρδιτσιώτικος λαός τον τίμησε με την εμπιστοσύνη και την προτίμησή του αναθέτοντάς του επί δύο τετραετίες τις τύχες της πόλης και του Δήμου, τον οποίο ο Χρήστος Τέγος υπηρέτησε με αφοσίωση, πάθος και όραμα για την Καρδίτσα, σφραγίζοντας με το έργο του τη σημερινή της φυσιογνωμία.

Η απουσία του είναι μια πολύ μεγάλη απώλεια για την Καρδίτσα, μια πολύ μεγάλη απώλεια για την Αυτοδιοίκηση.

Για όλους, όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά και την Αυτοδιοίκηση, η μνήμη του θα αποτελεί πηγή έμπνευσης.

Εκφράζω τα θερμότερα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου