ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Από την Καρδίτσα στα Harrods…

από-την-καρδίτσα-στα-harrods-135704

Μια τυχαία γνωριμία ήταν η αφορμή για να βρεθούν τα προϊόντα ντομάτας και μελιού ενός αγρότη από το χωριό Ηλιάς της Καρδίτσας στα ράφια των φημισμένων καταστημάτων Harrods, Harvey Nichols, Selfridges του Λονδίνου.

Ο παραγωγός Αλέξανδρος Γκουσιάρης από την Καρδίτσα πριν από 16 χρόνια κατάφερε να εξάγει μέλι και σάλτσα ντομάτας βιολογικής καλλιέργειας σε ορισμένα από τα πιο πολυτελή καταστήματα της Αγγλίας, προσπαθώντας να αναδείξει τα ελληνικά προϊόντα και να ανταγωνιστεί ισχυρούς ομίλους, παγκοσμίως.

Σήμερα τα προϊόντα του βρίσκονται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ενώ επόμενο στόχο αποτελεί η Ιαπωνία. Το 1996 η συνάντησή του με τον επιχειρηματία κ. Παναγή Μανουηλίδη αποτέλεσε το εισιτήριο για την επέκτασή του εκτός συνόρων και συγκεκριμένα στο Λονδίνο.

Σε μια φιλανθρωπική οργάνωση στην Αθήνα ο παραγωγός μελιού διέθεσε το προϊόν του, το δοκίμασε ο κ. Μανουηλίδης και αποφάσισε να το προωθήσει στο Λονδίνο, μέσω της εταιρείας του εμπορίας και διάθεσης ελληνικών προϊόντων Odysea.

Λίγο αργότερα ο ίδιος επιχειρηματίας ώθησε τον παραγωγό από την Καρδίτσα να ασχοληθεί και με την παραγωγή ντομάτας από παλαιό σπόρο, ύστερα από δοκιμή σπιτικής σάλτσας ντομάτας στην οικία του κ. Γκουσιάρη.

Zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου