ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Καρδίτσα: Ανάστατοι οι αστυνομικοί που καλούνται στον Έβρο

καρδίτσα-ανάστατοι-οι-αστυνομικοί-πο-223893

Ανάστατοι είναι οι είκοσι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας που καλούνται να μεταβούν σε υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης για να υπηρετήσουν για τουλάχιστον δύο μήνες, έπειτα από απόφαση του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης που αφορά συνολικά 1881 αστυνομικούς από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Μιλώντας στην πρωινή ζώνη του δικτύου Θεσσαλίας της ΕΡΑ ο πρόεδρος των (πρώην) συνοριοφυλάκων Καρδίτσας κ. Παναγιώτης Σβερώνης, επεσήμανε ότι η απόφαση ελήφθη, επειδή, λόγω της κατάστασης στη Συρία, υπάρχουν πληροφορίες για αύξηση της λαθρομετανάστευσης.

Ωστόσο ουσιαστικά με την απόφαση αυτή αποδυναμώνεται η αστυνομική διεύθυνση Καρδίτσας, αφού οι πρώην συνοριοφύλακες που καλούνται να μεταβούν στον Έβρο, αποτελούν το 50% της δύναμης ΔΙΑΣ, το 50% της δύναμης της ΟΠΚΕ, ενώ στελεχώνουν το τμήμα δίωξης λαθρομεταναστών που στην ουσία θα κλείσει.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Σβερώνης συμμετείχε στη συνάντηση που έγινε χθες μεταξύ εκπροσώπων των αστυνομικών με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και τον υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια, χωρίς ωστόσο να βγει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Το θέμα ανέδειξε με σημερινό ρεπορτάζ η εφημερίδα "Γνώμη".

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου