ΔΙΕΘΝΗ

Ο πατέρας του 17χρονου που αιματοκύλησε σχολείο στο Τέξας αποκαλύπτει τι του είπε ο γιος του

ο-πατέρας-του-17χρονου-που-αιματοκύλησε-8973

Με τον γιο του και δράστη του μακελειού στο σχολικό συγκρότημα της Σάντα Φε, στο Χιούστον, συναντήθηκε χθες ο Αντώνης Παγουρτζής.

Ο 64χρονος πατέρας γνωρίζει ότι ο 17χρονος Δημήτρης είχε μια ερωτική απόρριψη από μια συμμαθήτρια και σε συνδυασμό με ένα bullying που δέχθηκε από συμμαθητές του, εικάζει πως αυτό μπορεί να ήταν το κίνητρο της πράξης του.

O Αντώνης Παγουρτζής αποκάλυψε το κλίμα της πρώτης συνάντησής τους μετά το αιματηρό περιστατικό, πώς τον υποδέχθηκε ο γιός του και τι του ζήτησε ο 17χρονος ομογενής.

Αναλυτικά:

– Πότε συναντήσατε τον γιό σας και τι σας είπε;

«To Σάββατο για περίπου 20 λεπτά. Με υποδέχθηκε με σκυμμένο το κεφάλι. Είχε κρύψει το πρόσωπο του. Ντρεπόταν να με κοιτάξει στα μάτια. Είναι σε σύγχυση, δεν θυμάται τι έγινε. Δεν με άφησαν και δεν μπορούσα να τον αγκαλιάσω. Το πρώτο πράγμα που ήθελε να μου πει ήταν να ζητήσει συγγνώμη από τις αδελφές του. Μας είπε ότι μας αγαπά όλους. Μου ζήτησε να μιλήσει τηλεφωνικά με τις αδελφές του. Μας είπε ότι θα είναι δυνατός για να μας βοηθήσει για να τα βγάλουμε πέρα…»

– Σας αποκάλυψε το κίνητρο της πράξης του;

«Δεν τον ρώτησα γιατί ήθελα στην αρχή να τον στηρίξω ψυχολογικά. Αυτά θα τα πει με τους δικηγόρους. Εγώ προσπάθησα μόνο να τον στηρίξω εκείνη την ώρα».

– Γνωρίζετε για μια ερωτική απόρριψη που είχε από μια συμμαθήτρια του η οποία ήταν μεταξύ των θυμάτων;

«Nαι. Είχε μια σχέση την οποία διέκοψε γιατί ενδιαφερόταν για μια άλλη συμμαθήτρια του. Ομως, εκείνη τον απέρριψε. Εμαθα ότι τον πρόσβαλλε δημοσίως και μετά, λόγω αυτού του γεγονότος, του έκαναν bullying κάποιοι συμμαθητές του. Θεωρώ ότι το παιδί το έχουν κτυπήσει. Ο γιος μου δεν είναι κακό παιδί και το ξέρουν όλοι στην περιοχή. Ξαφνικά, μεταμορφώθηκε και όπως σε ταινία, κάποιος άλλος μπήκε στο σώμα του… Επειδή δεν ήθελε να ανακατευτώ και ήθελε να με προστατεύσει, γιατί ήξερε ότι είμαι περήφανος Ελληνας, επέλεξε να το αντιμετωπίσει μόνος του…».

– Εχει συναίσθηση ότι έχει σκοτώσει 10 ανθρώπους;

«Ναι… αλλά δεν μιλήσαμε γι’ αυτό».

– Στον ανακριτή είπε ότι «δεν πείραξε τα παιδιά που συμπαθούσε για να διηγηθούν την ιστορία του». Ποια είναι η ερμηνεία αυτής της δήλωσής του;

«Θεωρώ ότι δεν πείραξε τα παιδιά που συμπαθούσε για να πουν την ιστορία που περνούσε με το bullying που του έκαναν στην ομάδα. Αυτή είναι η ερμηνεία που δίνω σ’ αυτά που είπε στην κατάθεση του».

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

real.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου