ΕΛΛΑΔΑ

Δεν επέτρεψαν να ταφεί μοναχή που σκοτώθηκε στο πολύνεκρο τροχαίο στο Κιλκίς [έγγραφα]

δεν-επέτρεψαν-να-ταφεί-μοναχή-που-σκοτ-60724

Δεν το χωρά ανθρώπινος νους. Σύμφωνα με πληροφορίες και έγγραφα, δεν επιτράπηκε η ταφή της μοναχής Δήμητρας, μίας εκ των θυμάτων του τραγικού πολύνεκρου τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε πριν από μερικές κοντά στα σύνορα με τα Σκόπια, στη Μονή της μετανοίας της στην περιοχή της Καρδίτσας.

Όσο και να ακούγεται απίστευτο η ηγουμένη της Μονής (προφανώς κατ’ εντολή του οικείου Μητροπολίτου) απαγόρευσε προφορικά και χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις να ταφεί η αδικοχαμένη μοναχή στο κοιμητήριο της Μονής, όπου ήταν εγγεγραμμένη και μάλιστα ήταν διορισμένη και στο Ηγουμενοσυμβούλιο αυτής. Τελικά τάφηκε σε άλλο μοναστήρι στην περιοχή της Θήβας.

Η αποθανούσα δεν δικαιώθηκε εν προκειμένω. Είναι πραγματικά αδιανόητο, επισημαίνουν εκκλησιαστικοί κύκλοι, άνθρωποι της αγάπης να φέρονται με αυτόν τον τρόπο σε έναν νεκρό και μάλιστα θύμα ενός τραγικού τροχαίου ατυχήματος. Όποια και αν είναι η αιτία μιας τέτοιας ακραίας συμπεριφοράς, όποια και αν ήταν αυτά που τους χώριζαν εν ζωή, τα πάντα οφείλουν να παραμεριστούν μπροστά στον θάνατο.

Εκκλησιαστικοί κύκλοι σχολιάζουν πως μια οφειλόμενη εξήγηση από την Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων (Καρδίτσα) είναι αναγκαία. Τέτοιες συμπεριφορές σκανδαλίζουν και διώχνουν τον κόσμο από την Εκκλησία.

Δείτε και τα σχετικά έγγραφα παρακάτω:

Πηγή: thesstoday.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου