ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Αστυνομικοί της ΙΡΑ Καρδίτσας στην Αστυνομία της Κροατίας

αστυνομικοί-της-ιρα-καρδίτσας-στην-ασ-472456

Η τοπική διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στα γενικά πλαίσια της δημιουργίας ειλικρινών σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με Αστυνομικά Σώματα ξένων χωρών, που συμμετέχουν στην παγκόσμια οργάνωση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, προγραμμάτισε και πραγματοποίησε τετραήμερη εκδρομή στην Κροατία και το Μαυροβούνιο.

Στην Κροατία και συγκεκριμένα στην περιφέρεια του Ντουμπρόβνικ, υπήρξε εποικοδομητική και επικοινωνία και ταυτόχρονα δημιουργία φιλικών σχέσεων με υψηλόβαθμα τοπικά στελέχη της Αστυνομίας. Συγκεκριμένα στην πόλη Ston βρέθηκαν με τον Διοικητή της Αστυνομίας κ. AnteBeader, ο οποίος τους ξενάγησε στο μεσαιωνικό κομμάτι και τα τείχη της πόλης, αλλά και στο Αστυνομικό Τμήμα όπου τους ενημέρωσε για τον τρόπο λειτουργίας της τοπικής Αστυνομίας και αντάλλαξαν διάφορα αναμνηστικά.

Στην πρωτεύουσα της περιοχής, το πανέμορφο Ντουμπρόβνικ, τους περίμενε ο κ. VlahoLujo, υψηλόβαθμο στέλεχος της Συνοριακής Αστυνομίας της Κροατίας και Γενικός Γραμματέας της ΙΡΑ Ντουμπρόβνικ, ο οποίος εγκαρδίως στη διάρκεια συνεστίασης σε πανέμορφο παραδοσιακό εστιατόριο τους καλωσόρισε και δώρισε στον ιδρυτή του Μουσείου Αστυνομίας, κ. Δημήτριο Καλλιαντζή μια πλήρη στολή ανώτατου αξιωματικού της Αστυνομίας της Κροατίας. Στον ίδιο προσέφεραν με τη σειρά τους τα λάβαρα του Αστυνομικού Μουσείου και της ΙΡΑ Καρδίτσας, αναμνηστικά της Καρδίτσας και ένα πηλίκιο ανώτερου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας..

Στο Αστυνομικό Μουσείο, όπου τοποθετήθηκε και η δωρηθείσα στολή εκτίθενται επίσης και στολές από τις Αστυνομίες της Γερμανίας, της Ολλανδίας, του Καναδά, της Τουρκίας, της Ν. Ζηλανδίας, της Σερβίας, της Λιθουανίας, της Αυστραλίας, της Νιγηρίας και της Γκάνας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου