ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Δύο εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν ναρκωτικά δρούσαν στην Καρδίτσα

δύο-εγκληματικές-οργανώσεις-που-διακ-570301

Εξαρθρώθηκαν, μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, δύο (2) εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων ενέχονται στη διακίνηση και στην εμπορία ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχές της Αργολίδας, της Αττικής και της Καρδίτσας.

Για την εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων, πραγματοποιήθηκαν χθες (9.2.2017) το πρωί, ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αργολίδας, της Αττικής και της Καρδίτσας.

Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου, της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) Αργολίδας, του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, ενώ συμμετείχαν και τέσσερις (4) αστυνομικοί σκύλοι, ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, με τους συνοδούς τους.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων συνελήφθησαν συνολικά δεκαέξι (16) άτομα, δώδεκα (12) ημεδαποί, ηλικίας από 27 έως 57 ετών, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 20, 21 και 29 ετών, αντίστοιχα και μία (1) 47χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρωσίας, όλοι τους μέλη των εγκληματικών οργανώσεων.

Σε βάρος των εμπλεκόμενων, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα, που περιλαμβάνει ακόμη έναν 45χρονο ημεδαπό, επίσης μέλος της εγκληματικής οργάνωσης

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, τουλάχιστον προ τετραμήνου, συγκρότησαν δύο (2) εγκληματικές οργανώσεις, με σκοπό την διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κάνναβης αλλά και κοκαΐνης, σε περιοχές της Αργολίδας, της Αττικής και της Καρδίτσας.

Από την παράνομη δραστηριότητά τους οι δράστες αποκόμιζαν σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία, οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν κυρίως για την κάλυψη των βιοποριστικών αλλά και άλλων τους αναγκών, καθώς είναι άεργοι.

Τα μέλη των οργανώσεων, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons).

Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις συγγενικών τους προσώπων, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Κατά τη διάρκεια των συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, πραγματοποιήθηκαν έρευνες, με την συνδρομή δικαστικών λειτουργών και τη συμμετοχή τεσσάρων (4) αστυνομικών σκύλων, ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, με τους συνοδούς τους, σε οικίες στην Αργολίδα, την Αττική και στην Καρδίτσα, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα κάνναβης, βάρους -1.588,2- γραμμαρίων,
  • ποσότητα άγνωστης ουσίας, συνολικού βάρους -5,3- γραμμαρίων, η χημική σύσταση της οποίας ερευνάται,
  • σαράντα πέντε (45) σπόροι κάνναβης,
  • το χρηματικό ποσό των -7.520- ευρώ,
  • τέσσερις (4) ζυγαριές ακριβείας,
  • εννέα (9) τρίφτες κάνναβης,
  • τέσσερις (4) συσκευές καπνίσματος κάνναβης,
  • όχημα και
  • · πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου.

Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, διερευνάται όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας των οργανώσεων, η τυχόν εμπλοκή-συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων και η ενδεχομένη διασύνδεση τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου