ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα συστηματικής διακίνησης ναρκωτικών

εξαρθρώθηκε-κύκλωμα-συστηματικής-δι-845439

Πολυμελές οργανωμένο κύκλωμα που διακινούσε συστηματικά ποσότητες ναρκωτικών ουσιών διαφόρων ειδών, κυρίως κοκαΐνης, σε Άρτα, Αθήνα, Λευκάδα και Καρδίτσα εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Στο πλαίσιο των ερευνών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση 21 μελών της οργάνωσης, δύο εκ των οποίων, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 38 και 43 ετών, είχαν αρχηγικό ρόλο.

Σε αστυνομική επιχείρηση, το Σάββατο σε Άρτα και Καρδίτσα, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 38χρονος «εγκέφαλος» της σπείρας, καθώς και έντεκα Έλληνες, ηλικίας από 24 έως 42 ετών, μέλη της οργάνωσης, ενώ τα υπόλοιπα εννέα αναζητούνται.

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει άλλα 33 άτομα, δύο εκ των οποίων συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς, όπως προέκυψε, προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από την οργάνωση.

Όπως διαπιστώθηκε, η εγκληματική αυτή ομάδα, τουλάχιστον κατά το τελευταίο τρίμηνο, αποκόμιζε μεγάλα κέρδη από τη διακίνηση ναρκωτικών. Ο 38χρονος συλληφθείς Αλβανός μαζί με τον 43χρονο καταζητούμενο ομοεθνή του είχαν τον πλήρη έλεγχο και τη διαχείριση των ναρκωτικών, ενώ τα υπόλοιπα μέλη αναλάμβαναν την πώλησή τους ή ήταν επιφορτισμένα με διάφορους περιφερειακούς ρόλους.

Σε έρευνες σε σπίτια κι επαγγελματικούς χώρους των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 32,14 γραμμάρια κοκαΐνης, 293,4 γραμμ. κατεργασμένου χασίς (σοκολάτας), 381,88 γραμμ. ακατέργαστου χασίς, 79,06 γραμμ. ναρκωτικής ουσίας MDMA, 2.458 ευρώ, 206 κροτίδες, 176 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, τέσσερις ζυγαριές ακριβείας, δύο επιβατικά αυτοκίνητα και δύο μοτοσικλέτες, 18 κινητά τηλέφωνα, διάφορα αντικείμενα με υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών και διάφορα σύνεργα χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Σε βάρος όλων των μελών της οργάνωσης σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση για σύσταση, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών, αγορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και περί όπλων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου