ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Μεγάλες ζημιές από κατολισθήσεις στο νομό Καρδίτσας

μεγάλες-ζημιές-από-κατολισθήσεις-στο-66470

Εκτεταμένες ζημιές στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο του νομού Καρδίτσας ζημιώθηκαν τις τελευταίες ημέρες λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας αλλά και οι ορεινοί δήμοι της περιοχής, να έχουν επωμιστεί τις εργασίες αποκατάστασης του επαρχιακού δικτύου, δεδομένου ότι σε πολλά σημεία είχε διακοπεί η κυκλοφορία. Αυτή την ώρα έχει δοθεί πρόσβαση σε όλα τα σημεία όπου είχαν σημειωθεί κατολισθήσεις, είτε στην ορεινή Αργιθέα, είτε στη Λίμνη Πλαστήρα.

Μιλώντας με τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο, για τα προβλήματα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, υποστήριξε ότι θα πρέπει να εκπονηθεί μελέτη, ώστε οι αποκαταστάσεις που θα γίνουν να έχουν μόνιμα αποτελέσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις σημαντικότερες καθιζήσεις του εδάφους σημειώθηκε επαρχιακή οδό Μουζακίου – Πευκοφύτου στο 7ο χλμ., σύμφωνα με τις πληροφορίες του KarditsaLive.Net. Η μία εκ των δύο λωρίδων κυκλοφορίας υποχώρησε για ένα τμήμα του δρόμου περίπου 15 μέτρων. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από τη μία πλέον λωρίδα, ενώ να τονίσουμε ότι ο συγκεκριμένος δρόμος στη συνέχειά του οδηγεί στα χωριά της Ανατολικής Αργιθέας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου