ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Παραδόθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το Τμήμα Ψυχιατρικής στο νοσοκομείο Καρδίτσας

παραδόθηκε-από-την-περιφέρεια-θεσσαλ-106377

Παραδόθηκε προς χρήση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η νέα πτέρυγα στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας που θα στεγάσει το Ψυχιατρικό Τμήμα ενηλίκων. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 3.205.429,00 € με πόρους από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας αφορούσε τη δημιουργία νέας κτιριακής υποδομής, κατάλληλης για την εύρυθμη λειτουργία ενός σύγχρονου ολοκληρωμένου ψυχιατρικού τμήματος ενηλίκων. Η λειτουργία του ωστόσο αναμένεται να γίνει το Μάιο με Ιούνιο, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης τριών ψυχιάτρων και του απαραίτητου νοσηλευτικού προσωπικού.

Τον αγιασμό τέλεσε Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος και παρευρέθηκαν ο πρειφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Κώστας Νούσιος, Γιώργος Μάττας Ορέστης Ψαχούλας και Γιώργος Τσίγκας, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Ν. Αντωνίου, η διοικήτρια του Γ.Ν. Καρδίτσας κα Κ. Γραβάνη, οι βουλευτές κ. Σ. Λάππας και κα Π. Βράντζα, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: ««Ως αιρετή Περιφέρεια στοχεύουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας υγείας, καθώς ο άνθρωπος είναι η αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας. Με το νέο σύγχρονο κτίριο εμβαδού 1.600 μ2 δημιουργούμε έναν ολοκληρωμένο τομέα για την ψυχιατρική του νοσοκομείου Καρδίτσας. Η συνεργασία φέρνει αποτελέσματα και έτσι το έργο αυτό κατασκευάστηκε μέσα από τη συνεργασία Περιφερειακής Ενότητας και Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας»

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν για να ολοκληρωθεί το κτίριο και κάλεσε το Υπουργείο Υγείας, το οποίο έχει και την αρμοδιότητα, να προχωρήσει στην στελέχωση του τμήματος με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Από την πλευρά του οπ κ. Βασίλης Τσιάκος σημείωσε τα εξής: «Η αναβάθμιση της πρόνοιας και της δημόσιας υγείας προς το κοινωνικό σύνολο είναι πρωταρχικής σημασίας για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το συγκεκριμένο τμήμα θα αποσυμφορήσει από ψυχιατρικά περιστατικά όχι μόνο την Καρδίτσα αλλά ολόκληρη τη Θεσσαλία. Είναι χρέος του αρμόδιου Υπουργείου να επανδρώσει άμεσα το τμήμα με το απαραίτητο προσωπικό».

Το κτίριο που ανεγέρθηκε βρίσκεται στο πίσω μέρος του βασικού κτιριακού συγκροτήματος, είναι διώροφο με υπόγειο και έχει συνολικό εμβαδόν περίπου 1600 μ2.

Πρόκειται να λειτουργήσει αυτόνομα και μόνο τα τακτικά ψυχιατρικά εξωτερικά ιατρεία θα λειτουργούν στους χώρους των τακτικών εξωτερικών ιατρείων του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, ώστε να εξυπηρετούνται τα μικτά περιστατικά και τα περιστατικά συννοσηρότητας. Για το σκοπό αυτό έγινε σύνδεση και υπάρχει πρόσβαση στο νέο κτίριο από τον κορμό του Νοσοκομείου με κλειστό διάδρομο στον όροφο του κτιρίου.

ert

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου