ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σπουδαίο ποδοσφαιρικό camp από την Ποδοσφαιρική Ακαδημία Σοφάδων

σπουδαίο-ποδοσφαιρικό-camp-από-την-ποδοσ-113381

Ένα πολύ σπουδαίο ποδοσφαιρικό camp, το 1th Internasional Football Clamp, θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Σοφάδων τον Απρίλιο με την υπογραφή τριών κορυφαίων Ιταλών προπονητών.

Πιο συγκεκριμένα η Ποδοσφαιρική Ακαδημία Σοφάδων διοργανώνει ένα ποδοσφαιρικό camp για παιδιά ηλικίας 8-15 ετών στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ακαδημίας στο Μασχολούρι από 22 έως 24 Απριλίου. Πρόκειται για μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους λιλιπούτειους ποδοσφαιριστές να μάθουν τα μυστικά της μπάλας από ανθρώπους που έχουν αναδείξει δεκάδες επαγγελματίες και επιτυχημένους ποδοσφαιριστές. Στο camp θα διδάξουν ο Sergio Roticiani(πρόεδρος των Ιταλών προπονητών, επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο IUSM της Ρώμης με μεταπτυχιακούς τίτλους και μάστερ στην μεθοδολογία της προπόνησης), ο Simone Tofa και ο Cristiano Viotti.

Μέσα από το camp θα επιλεγούν τουλάχιστον δύο συμμετέχοντες οι οποίοι θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να φιλοξενηθούν και να προπονηθούν για μια εβδομάδα στις ακαδημίες κορυφαίων Ιταλικών Συλλόγων όπως η Ρόμα, η Λάτσιο και η Μίλαν. Με τη λήξη του camp, θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της ΠΑ Σοφάδων το 2ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου (24 εως 26 Απριλίου) όπου αναμένεται η συμμετοχή 800 παιδιών από Ακαδημίες όλης της χώρας.Συνδιοργανωτές των δυο σπουδαίων ποδοσφαιρικών γεγονότων, που θα διεξαχθούν υπό την αιγίδα του Δήμου Σοφάδων, είναι η ΕΠΣ Καρδίτσας, ο Σύνδεσμος Προπονητών Ν. Καρδίτσας και η εταιρεία «Αθλοργάνωση» που εξειδικεύεται στην διεξαγωγή αθλητικών γεγονότων.

Στο πλαίσιο των δύο σημαντικών για την περιοχή μας αθλητικών γεγονότων, οι συνδιοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου.

Αρχικά τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος που μεταξύ άλλων τόνισε: «Ως Δήμος Σοφάδων, σε πείσμα των καιρών, θα κρατήσουμε σε υψηλό επίπεδο ό,τι έχει να κάνει με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα με τα νιάτα του Δήμου μας.

Δηλώνουμε αρωγοί σε αθλητικές δράσεις, όπως αυτή που παρουσιάζεται σήμερα. Δράσεις που προάγουν τα αθλητικά ιδεώδη και ανοίγουν δημιουργικές διεξόδους στη νεολαία μας.

Διαρκής στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η αύξηση του έργου που παράγουν οι αθλητικοί σύλλογοι και τα σωματεία του Δήμου μας, με απώτερο στόχο την αναβάθμιση των δραστηριοτήτων που πραγματοποιούν.

Σκοπός μας είναι η καλύτερη συνεργασία με τους αθλητικούς συλλόγους και σωματεία του Δήμου, σε μεγαλύτερο βαθμό από τα προηγούμενα χρόνια.

Γι’ αυτό και δεσμευόμαστε πως θα είμαστε αρωγοί στο έργο των σωματείων καθώς ο αθλητισμός αποτελεί δομικό λίθο της κοινωνίας , της παιδείας και του πολιτισμού μας

Η Δημοτική Αρχή στηρίζει έμπρακτα τους αθλητικούς συλλόγους και σωματεία του Δήμου, γιατί πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός είναι μια μορφή πολιτισμού και αποτελεί διέξοδο στη δύσκολη καθημερινότητα για όλους μας και ιδιαίτερα για τα παιδιά μας.

Μάλιστα, όσο πιο ψηλά ανεβάζουν οι ίδιοι τον πήχη των αθλητικών τους δραστηριοτήτων, προβάλλοντας έτσι εκτός από το Σύλλογο και το Δήμο μας, τόσο περισσότερο θα τους στηρίζουμε κι εμείς με κάθε τρόπο.

Γι αυτό και θέλω να απευθύνω τα συγχαρητήρια μου στους διοργανωτές και ιδιαίτερα στους προπονητές κυρίους Λεωνίδα Τασιούλη και Βησσαρίωνα Καραγεωργόπουλο, για την αξιόλογη πρωτοβουλία που ανέλαβαν και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στο ποδοσφαιρικό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί από 22 εως 26 Απριλίου στο Αθλητικό Κέντρο της ΠΑ Σοφάδων»

Από την πλευρά του ο Γραμματέας της ΕΠΣ Καρδίτσας κ. Αρης Τσίρας υποστήριξε: «Συγχαίρουμε την πρωτοβουλία για την διοργάνωση των δυο ποδοσφαιρικών γεγονότων. Η ΕΠΣΚ είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες γιατί θεωρούμε τις ποδοσφαιρικές ακαδημίες ως κύτταρο ανάπτυξης του ποδοσφαίρου. Με μεγάλη μας χαρά το Δ.Σ ενέκρινε την διοργάνωση και δεσμευόμαστε να είμαστε δίπλα σας με κάθε μέσο, όπως την παροχή αθλητικού υλικού.»

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ν. Καρδίτσας κ. Βασίλειος Τσιαμούλης υπογράμμισε: «Ως Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Καρδίτσας χαιρετίζουμε το γεγονός, της πραγματοποίησης ΚΆΜΠ στην περιοχή μας , ύστερα από την πρωτοβουλία δύο επίλεκτων μελών του Συνδέσμου μας , των κ.κ Βησσαρίωνα Καραγεωργοπούλου και Λεωνίδα Τασιούλη. Στο ΚΆΜΠ , όπως πληροφορούμαστε θα συμμετέχουν 3 διακεκριμένοι Ιταλοί Προπονητές Ποδοσφαίρου, οι οποίοι θα μας διδάξουν τα μυστικά του Ποδοσφαίρου , για τις μικρές ηλικίες. Ο Σύνδεσμός μας ,στηρίζει ολόψυχα αυτή την προσπάθεια των Συναδέλφων μας , όπως και παρόμοιες εκδηλώσεις στο μέλλον, που είναι προς όφελος των Προπονητών και των εκκολαπτόμενων αθλητών. Καλούμε όλα τα μέλη του Συνδέσμου μας, που ασχολούνται με ακαδημίες, σχολές ποδοσφαίρου και όχι μόνο, για την όσο γίνεται μεγαλύτερη συμμετοχή τους στη διαδικασία αυτή.»

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Αθλοργάνωση» κ. Αθανάσιος Κουγιουμτζόγλου σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Είμαι ευτυχής που παρευρίσκομαι στην παρουσίαση ενός τόσο σημαντικού αθλητικού γεγονότος. Επιθυμία μας είναι κάθε παιδί να είναι ευτυχισμένο κάνοντας αυτό που το ίδιο επιθυμεί. Θα δώσουμε την ευκαιρία να γνωρίσουν τα παιδιά αλλά και οι προπονητές τις πιο σύγχρονες απόψεις για το ποδόσφαιρο.
Επιθυμία μας είναι το camp να αποτελέσει την αρχή μιας μεγάλης διαδρομής που θα εξελιχθεί σε θεσμό και θα δίνει μια νέα προοπτική στα παιδιά. Είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα είναι καταπληκτικό.»

Σε ότι αφορά την διεξαγωγή του camp περισσότερες λεπτομέρειες έδωσε ο προπονητής της ΠΑ Σοφάδων κ. Λεωνίδας Τασιούλης. Όπως εξήγησε το camp θα λειτουργήσει με τέσσερις ηλικιακές ομάδες από 8-15 ετών.

Σε κάθε ομάδα το ανώτατο όριο είναι οι 30 συμμετοχές, που πρακτικά σημαίνει ότι το camp θα διεξαχθεί με όριο τους 120 συνολικά ποδοσφαιριστές. Για τους τερματοφύλακες θα υπάρχει εξειδικευμένη προπόνηση.

Ηδη υπάρχουν προεγγραφές για αυτό και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Τασιούλη οι επικεφαλής προπονητές που έχουν να επιδείξουν σημαντικά δείγματα γραφής, θα εισέλθουν σε θέματα προπόνησης μικρών ηλικιών. Κατά την διάρκεια του τριήμερου Camp, δεκάδες παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους και βέβαια να πάρουν οδηγίες και εμπειρίες από ανθρώπους που έχουν βάλει την δική τους σφραγίδα στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Σκοπός του το 1th Internasional Football Clamp, είναι η εκμάθηση σύγχρονων μεθόδων προπόνησης στις αναπτυξιακές ηλικίες και η ατομική βελτίωση των τεχνικών επιδεξιοτήτων. Η συμμετοχή των αθλητών στην ψυχαγωγία που προσφέρει η άθληση, και η ανάπτυξη σχέσεων και ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ προπονητών και υπεύθυνων.

Η καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής είναι η 10 Απριλίου

Για το 2ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου (24 εως 26 Απριλίου) μίλησε ο προπονητής της ΠΑ Σοφάδων κ. Βησσαρίων Καραγεωργόπουλος.

Αρχικά ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές και τους χορηγούς για την σημαντική συμβολή τους,

Ο ίδιος κάλεσε όλες τις Ακαδημίες να στηρίξουν το τουρνουά, υπολογίζοντας ότι θα λάβουν μέρος πάνω από 800 παιδιά από όλη την Ελλάδα.

Σε ότι αφορά το τουρνουά θα γίνει υπό το βλέμμα των Ιταλών προπονητών και θα διεξαχθείσε πέντε κατηγορίες.

2001-2002 (11 εναντίον 11)
2003-2004 (11 εναντίον 11)
2005-2006 (9 εναντίον 9)
2007-2008 (7 εναντίον 7)
2009-2010 (5 εναντίον 5)

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν με επίσημους διαιτητές, παρουσία ιατρού ενώ θα απονεμηθούν κύπελλα και βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους.

Στόχος του τουρνουά δεν είναι μόνο να παίξουν τα παιδιά ποδόσφαιρο, αλλά και να μάθουν να λειτουργούν σαν ομάδα, να σέβονται τον αντίπαλο, τους συμπαίκτες, τους κανονισμούς, την καθαριότητα, τους χώρους διαμονής, τους ανθρώπους που τα εκπαιδεύουν.

Να σημειωθεί ότι μέσα από το τουρνουά ανοίγεται η προοπτική για συμμετοχή παιδιών σε κορυφαία ευρωπαϊκά τουρνουά.
Η καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής είναι η 10 Απριλίου

Για όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στο camp ή στο τουρνουά μπορούν να επικοινωνούν με τους προπονητές κ. Λεωνίδα Τασιούλη (6972444456) και Βησσαρίων Καραγεωργόπουλο (6980681434)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου