ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Αδόκιμο να «φορτωθεί» το ΠΕΠ Θεσσαλίας το κόστος του έργου Βόλου – Καλαμπάκας

αδόκιμο-να-φορτωθεί-το-πεπ-θεσσαλία-131468

Τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας στον Κ. Αγοραστό

Τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας και δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος Κωτσός και συζήτησε μαζί του σειρά ζητημάτων που αφορούν το δήμο Μουζακίου και την ευρύτερη περιοχή. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα έργα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ καθώς και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση στέκεται δίπλα στον άνθρωπο με έργα και δράσεις σε όλα τα επίπεδα, που αποτελούν μια ελπίδα και μια διέξοδο στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα», τόνισε ο Κώστας Αγοραστός.

Ο Γ. Κωτσός μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι για μία ακόμη φορά πιστοποιήθηκε η αγαστή συνεργασία μεταξύ ΠΕΔ και Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. «Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι τα εξαιρετικά αποτελέσματα που έχουμε να επιδείξουμε σε πολλούς τομείς όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, οι δράσεις κοινωνικού τομέα κλπ», ανέφερε.

Πάντως, ο πρόεδρος της ΠΕΔ θεωρεί αδόκιμο, όπως δήλωσε, να «φορτωθεί» το ΠΕΠ Θεσσαλίας με το κόστος του έργου της ηλεκτροδότησης της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου – Καλαμπάκας, «καθώς θα στερήσει 52 εκατομμύρια ευρώ από άλλα σημαντικά και απαραίτητα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Πρότασή μας είναι το συγκεκριμένο και εξαιρετικά σημαντικό έργο να χρηματοδοτηθεί από το Τομεακό Πρόγραμμα του αντίστοιχου υπουργείου όπως εξάλλου έγινε και στο παρελθόν με το έργο του Ε65».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου