ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Πληγές άφησε πίσω της η πρωινή πλημμύρα στο ορεινό δίκτυο του Ν. Καρδίτσας

πληγές-άφησε-πίσω-της-η-πρωινή-πλημμύρ-284010

Ζημιές σε όλο σχεδόν το ορεινό δίκτυο άφησε πίσω της η καταρρακτώδης βροχόπτωση που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες το νομό Καρδίτσας, όμως και στα πεδινά η ένταση της βροχής ήταν μεγάλη δημιουργώντας πονοκέφαλο στους αγρότες μας που έχουν τις περιουσίες τους στα χωράφια.

Η έντονη βροχόπτωση διήρκεσε περί τις 3 ώρες μεταξύ 5-8 το πρωί της Κυριακής και ήταν τέτοια ώστε σχεδόν όλα τα ρέματα να κατεβάσουν μεγάλες ποσότητες νερών και άλλων υλικών. Το μεγαλύτερο πλήγμα σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε το KarditsaLive.Net συνομιλώντας με υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και κατοίκους περιοχών φαίνεται να έχει δεχθεί για άλλη μια φορά η πολύπαθη περιοχή της Αργιθέας.

Διακοπή της κυκλοφορίας υπάρχει στην Εθνική Οδό Καρδίτσας – Άρταςστην διασταύρωση του Πετρωτού όπου το “ξερόρεμα” κατέβασε μεγάλες ποσότητες υδάτων και άλλων φερτών υλικών με αποτέλεσμα να καλύψει στο σημείο την άσφαλτο. Διακοπή της κυκλοφορίας υπάρχει επίσης και στο 11ο χλμ Πετρωτού – Καλής Κώμης (απ’ όπου και το βίντεο) όπου βράχοι και χώματα έχουν καλύψει το οδόστρωμα. Προβλήματα υπάρχουν επίσης στην περιοχή του Πετρίλου και συγκεκριμένα πριν τους Βασιλάδες όπου και εκεί είχαμε πτώσεις υλικών στο οδόστρωμα.

Δείτε Βίντεο του KarditsaLive.Net από την περιοχή της Αργιθέας:

Σε όλα τα προαναφερόμενα σημεία υπάρχουν μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Αργιθέας αλλά και μισθωμένα που προχωρούν στον καθαρισμό των δρόμων. Η εκτίμηση είναι ότι μέχρι το απόγευμα της Κυριακής η κατάσταση θα έχει ομλαοποιηθεί και θα δοθούν τα παραπάνω οδικά τμήματα κανονικά στην κυκλοφορία.

Προβλήματα υπήρχουν όπως ενημερωθήκαμε και στο οδικό δίκτυο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα με διακοπή της κυκλοφορίας από Μεσενικόλα προς Ι.Μ. Κορώνης για την οποία θα επιληφθούν μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας. Παράλληλα τις μικρές κατολισθήσεις σε τοπικούς δρόμους κοινοτήτων έχει ξεκινήσει από το πρωί να καθαρίζει ο Δήμος καθώς και μισθωμένα μηχανήματα. Περιορισμένες ζημιές έχουν αναφερθεί επίσης και στα ορεινά χωριά του Δήμου Καρδίτσας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου