ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Πέντε ένοχοι για τον εμπρησμό του mall Καρδίτσας

πέντε-ένοχοι-για-τον-εμπρησμό-του-mall-καρ-762198

Μετά από μια ακροαματική διαδικασία που διήρκησε περίπου 1,5 μήνα στην οποία και εξετάστηκαν περισσότεροι από εξήντα μάρτυρες, χθες στις 6 το απόγευμα, ο πρόεδρος της Έδρας ανακοίνωσε την απόφαση.

Από τους συνολικά δεκαεννιά κατηγορούμενους ένοχοι κρίθηκαν πέντε ενώ οι υπόλοιποι αθωώθηκαν.

Με την ποινή των 10 ετών κάθειρξης και την καταβολή 10.000 ευρώ εγγύησης έκαστος, τιμωρήθηκαν οι Λαρισαίοι (αδέρφια) κατασκευαστές και ιδιοκτήτες του εμπορικού κέντρου για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε εμπρησμό και ηθικής αυτουργίας σε απάτη με σκοπό την ασφάλεια.

Με ποινή 5,5 ετών κάθειρξης τιμωρήθηκε για απλή συνέργεια σε εμπρησμό ο υπεύθυνος οικονομικών (Λαρισαίος) του Εμπορικού Κέντρου για τον οποίο συνέβη κάτι σπάνιο στα δικαστικά χρονικά. Ενώ ο εισαγγελέας είχε προτείνει την αθώωση του και οι τρεις τακτικοί δικαστές συμφώνησαν στη δική τους απόφαση, τελικά κρίθηκε ένοχος μόνο με τις ψήφους των τεσσάρων ενόρκων!

Ένοχος με ποινή κάθειρξης 7 ετών και καταβολή εγγύησης 6.000 ευρώ για απλή συνέργεια σε εμπρησμό κρίθηκε και ο υπεύθυνος ασφαλείας του mall, Λαρισαίος συνταξιούχος αστυνομικός. Ο τελευταίος εκ των ενόχων με επιβληθείσα ποινή κάθειρξης 6 ετών και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, για απλή συνέργεια σε εμπρησμό, ήταν εργαζόμενος στο εμπορικό κέντρο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης.

Όλες οι ποινές έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα (πρόταση και του Εισαγγελέα) και οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι. Στον δεύτερο όροφο του δικαστικού μεγάρου είχαν συρρεύσει από το μεσημέρι συγγενείς και φίλοι των κατηγορουμένων με το κλίμα να βαρύνεται από τις αντιδράσεις τους με το άκουσμα της απόφασης, σε αντίθεση με τις αντιδράσεις χαράς και ανακούφισης από τους κατηγορουμένους που αθωώθηκαν.

Η συνέχεια για τους καταδικασθέντες στο Εφετείο…

kosmoslarissa.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου