ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Πυροβολισμός σκύλου εξ επαφής στην Πτελοπούλα Καρδίτσας

πυροβολισμός-σκύλου-εξ-επαφής-στην-πτ-80189

Την Τρίτη 30/9 πρωί δεχθήκαμε τηλεφωνική κλήση από οδηγό απορριμματοφόρου του Δήμου Καρδίτσας, καθώς έκανε τη συγκομιδή των απορριμμάτων στο Δημοτικό διαμέρισμα Πτελοπούλας. Είδε συνωστισμό από κατοίκους, πλησίασε και είδε έναν σκύλο στο δρόμο αιμόφυρτο. Κάλεσε αμέσως τη Φιλοζωική της Καρδίτσας για να βοηθηθεί το άτυχο ζώο.

Εθελοντής μας πήγε στο σημείο που μας υποδείχτηκε για να παραλάβει το σκύλο και να τον μεταφέρει στον κτηνίατρο για τις πρώτες βοήθειες. Οι πληροφορίες μας λένε, πως γύρω στις 9 το πρωί ακούστηκε πυροβολισμός, οι περίοικοι του χωριού έντρομοι πετάχτηκαν στο δρόμο για να δούνε τι συμβαίνει, και αντίκρισαν αιμόφυρτο έναν σκύλο να κείτεται στο δρόμο!

Κάποιος νεαρός είδε έναν άντρα με καπέλο να φεύγει γρήγορα με το όπλο στο χέρι!

Ο σκύλος εξετάστηκε από τον κτηνίατρο και διαπίστωσε ότι : «..ο σκύλος ράτσας Αγγλικό σέτερ φέρει ευρύ τραύμα στην δεξιά πλευρά του τραχήλου διαμέτρου 15 εκ. περίπου και στον ακτινολογικό έλεγχο διαπιστώνεται μεγάλος αριθμός από σκάγια στο τραύμα και περιφερικά αυτού, ένδειξη ότι το ζώο πυροβολήθηκε σχεδόν εξ επαφής…» Ο σκύλος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσηλεία, και του χορηγείται φαρμακευτική αγωγή μέχρι να ξεπεράσει τον κίνδυνο!

Ο Φιλοζωικός Όμιλος έκανε μήνυση στην Αστυνομία προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία και η υπόθεση θα παραπεμφθεί στην Εισαγγελία Καρδίτσας για τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

Επειδή τέτοιες πράξεις συχνά αποκρύπτονται από τη μικρή τοπική κοινωνία, αποφασίσαμε να δώσουμε αμοιβή σε όποιον μας δώσει την πληροφορία για τον εντοπισμό του δράστη, αλλά και για το ποιος εγκατέλειψε το σκύλο, αφού πρόκειται για καθαρόαιμο ζώο. Δεν γνωρίζουμε τον λόγο που πυροβολήθηκε ο σκύλος,αλλά αν για παράδειγμα προκάλεσε ζημιά στο κοτέτσι κάποιου…τότε αυτός που ήθελε τον ‘’πυροβολισμό’’’ηταν αυτός που το εγκατέλειψε… και όχι ο σκύλος!

Με την ευκαιρία ο Φιλοζωικός όμιλος Καρδίτσας θέλει να ευχαριστήσει δημόσια την Αστυνομία Καρδίτσας που άμεσα και με τον ανάλογο σεβασμό δίνει την απαραίτητη βαρύτητα σε περιστατικά κακοποίησης.

Τέτοιες πράξεις προσβάλουν ακόμη μια φορά την πόλη μας και τον πολιτισμό μας!
Η σιωπή είναι συνενοχή.

Με σεβασμό στη ζωή
Φιλ.Ο.Καρδι

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου