ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Στο σκαμνί των κατηγορουμένων οι πρόεδροι των ΕΟΑΣ Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων και άλλοι 23 αγρότες

στο-σκαμνί-των-κατηγορουμένων-οι-πρόε-220349

Εν μέσω αγροτικής κινητοποίησης και με στόχο να δημιουργηθεί κλίμα τρομοκράτησης της αγωνιζόμενης αγροτιάς, 23 αγρότες από την Καρδίτσα, τη Λάρισα και τα Τρίκαλα – ανάμεσά τους και οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων των τριών νομών – καλούνται να καθίσουν στο σκαμνί, κατηγορούμενοι για την συμμετοχή τους στην αγροτική κινητοποίηση του 2010. Η δίκη τους έχει οριστεί για την Πέμπτη, 27 Μάρτη 2014, στον Πλημμελειοδικείο Λάρισας.

Ως μάρτυρες κατηγορίας σε βάρος των αγροτών, εκτός από έναν αστυνομικό, θα καταθέσουν ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας – Κεντρικής Ελλάδας και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην διάρκεια της κινητοποίησης του 2010, κατά την οποία τα τρακτέρ των αγροτών ήταν, από τις 18 έως τις 28 Γενάρη, παραταγμένα, κατά μήκος, στις δυο πλευρές της Εθνικής Οδού, στο ύψος του Κόμβου της Νίκαιας, χωρίς, όμως, να αποκλείουν το οδόστρωμα, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων και μεγαλοξενοδόχοι της περιοχής, εξαπέλυαν συνεχείς, συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον των αγωνιζομένων αγροτών και ζητούσαν την επέμβαση των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους για να σταματήσει ο αγώνας, επειδή – όπως ισχυρίζονταν – έπληττε τα συμφέροντα της βιομηχανίας και του τουρισμού.

Τη λειτουργία νέων αγροτοδικείων σε βάρος των αγροτών που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, την περιμέναμε, δεν μας παραξενεύει. Το περιμέναμε – και έγινε – ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, θα κατέφευγε στο “ρόπαλο του αστυνόμου” και στην “ρομφαία του δικαστή”, για να τρομοκρατήσει τους αγρότες και να σταματήσει τον αγώνα μας. Ομως, ματαιοπονεί.

Η επιχείριση τρομοκράτησης δεν θα περάσει. Από αστυνομική βία “έχει αργάσει το τομάρι” των αγροτών και τα αγροτοδικεία δεν θα μας κάνουν να «το βάλουμε στα πόδια».

Αλλά, ούτε και το γεγονός ότι μάρτυρες κατηγορίας σε βάρος των αγωνιζομένων αγροτών είναι εκπρόσωποι των βιομηχάνων και των μεγαλοξενοδόχων, μας παραξένεψε. Αυτοί πάντα ήταν απέναντί μας, πολεμούσαν τους αγώνες μας. Συμμάχους έχουμε τους εργαζόμενους στις βιομηχανικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της περιοχής μας, τους άλλους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και τους μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους. Η συμμαχία μαζί τους, δίνει δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας.
Αύριο Τετάρτη, θα γίνει το μεγάλο, παναγροτικό συλλαλητήριο στη Αθήνα και η πάλη της μικρομεσαίας αγροτιάς για την την επιβίωσή της, την ανατροπή της ΚΑΠ της ΕΕ, που μας ξεκληρίζει και για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας, προς όφελος του ελληνικού λαού, θα συνεχιστεί. Ας το καταλάβουν και όσοι ελπίζουν ότι μπορούν, με τη βία και την τρομοκρατία, να μας σταματήσουν…

Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας
Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας
Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Ανοιξη»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου