ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Ραντεβού στη Νίκαια έδωσαν τη Δευτέρα οι αγρότες της Καρδίτσας

ραντεβού-στη-νίκαια-έδωσαν-τη-δευτέρα-468045

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας αποφάσισαν το βράδυ της Πέμπτης οι αγρότες της Καρδίτσας σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποίησαν στον Παλαμά, με τη συμμετοχή και άλλων αγροτών απ’όλη τη Θεσσαλία.

Το μπλόκο θα στηθεί την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα, όπως προαναφέρθηκε, ενώ οι αγρότες της Καρδίτσας έδωσαν ραντεβού στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας στον κόμβο της Ιτέας έτσι ώστε να ξεκινήσει κομβόι για τον τελικό προορισμό τους.

Να θυμίσουμε οτι η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, στη συνάντηση που είχε προχθές με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρη έθεσε σειρά αιτημάτων που σχετίζονται με τη φορολόγηση και τη μείωση του κόστους παραγωγής. Ωστόσο η στάση του κ. Τσαυτάρη δεν ικανοποίησε τους συνδικαλιστές αγρότες, οι οποίοι βγαίνοντας από τη συνάντηση δήλωσαν: «Δε θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια.

Η φορολόγηση σε συνδυασμό με τα χαράτσια, την αύξηση του ΦΠΑ, την αύξηση του κόστους παραγωγής και τις χαμηλές τιμές παραγωγού, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Βαγγέλης Μπούτας, ενώ ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά κ. Κώστας Τζέλλας τόνισε: «Η απάντηση που πήραμε, είναι υποσχέσεις και πάλι. Είμαστε αποφασισμένοι να μην παραδώσουμε αμαχητί τα χωράφια μας».

Αιτήματα

Να θυμίσουμε οτι τα αιτήματα των αγροτών είναι η καθιέρωση βιβλίων εσόδων εξόδων να μην αφορά αγρότες με ετήσιο τζίρο έως 40.000 ευρώ, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, «κούρεμα» 30% και για ύψος δανείων έως 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων που αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές στα γεωργικά προιόντα και κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, που επιβάλλει η ΚΑΠ.

karditsanews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου