ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Ολοκληρώνεται το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού στους Σοφάδες

ολοκληρώνεται-το-έργο-του-βιολογικού-478845

Ενημερώνουμε τους κατοίκους της πόλης των Σοφάδων και του Μοσχολουρίου σχετικά με την εξέλιξη των έργων του Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων καθώς και του Βιολογικού Καθαρισμού τα εξής:

Το έργο του Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων ξεκίνησε να κατασκευάζεται μετά την υπογραφή της σύμβασης στις 22/3/2011 και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2013. Το έργο ήταν προϋπολογισμού 7.625.497,24 ευρώ και ανάδοχος με έκπτωση 47% ήταν η εταιρεία «ΠΥΡAΜΙΣ ΑΤΕ». Σύμφωνα με όσα προέβλεπε η μελέτη που ολοκληρώθηκε το 2009, κατασκευάστηκαν συνολικά 32.000 μέτρα περίπου αποχετευτικού αγωγού μεταφοράς λυμάτων και δύο αντλιοστάσια.

Κατασκευάστηκαν επίσης, με ιδίους πόρους 970 αναμονές (φρεάτια) για τη σύνδεση 1550 περίπου ακινήτων. Για το 40% περίπου των συνδέσεων έχουν καταβληθεί στη ΔΕΥΑΣ τα τέλη σύνδεσης είτε εφάπαξ (και έκπτωση 50%) είτε με δόσεις (και έκπτωση 30%).

Η σύμβαση για το έργο κατασκευής της μονάδας του Βιολογικού Καθαρισμού υπογράφτηκε στις 13/7/2012 και το έργο ολοκληρώνεται στα τέλη Απριλίου του 2014. Το έργο ήταν προϋπολογισμού 3.040.066,60 ευρώ και ανάδοχος ήταν η κοινοπραξία «ΑΙΑΣ ΑΤΕ- Μπουφίκος Γεώργιος» με συμβατικό ποσό έργου 2.273.870,95€ (χωρίς το Φ.Π.Α.). Στους επόμενους τρεις μήνες αναμένεται να παραδοθούν προς λειτουργία οι εγκαταστάσεις της μονάδας του Βιολογικού Καθαρισμού πλήρως εξοπλισμένες και έτοιμες για λειτουργία. Επιπλέον ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να αναλάβει την δοκιμαστική λειτουργία του έργου για 6 μήνες. Μέσα στο διάστημα αυτό θα γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις που ενδεχομένως θα προκύψουν από τη λειτουργία των παραπάνω έργων καθώς και η εκπαίδευση του προσωπικού που θα αναλάβει τη λειτουργία τους.

Στόχος συνεπώς της ΔΕΥΑΣ είναι η έναρξη της λειτουργίας του έργου στα τέλη Απριλίου. Στο διάστημα μέχρι τότε θα δοθούν λεπτομερείς οδηγίες και αναλυτική περιγραφή των προδιαγραφών που θα απαιτηθούν για τη σύνδεση των ακινήτων με το δίκτυο αποχέτευσης. Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις προσεχείς ημέρες καθώς και ενημερωτικά φυλλάδια θα μοιραστούν πόρτα- πόρτα.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων σχετικά με την ολοκλήρωση του έργου δήλωσε: «είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος απ’ την τελική έκβαση του έργου «Δίκτυα Αποχέτευσης – Βιολογικός Καθαρισμός Σοφάδων». Παρά τις μύριες δυσκολίες και αντιξοότητες που συναντήσαμε κατορθώνουμε την έγκαιρη ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου υποδομής για τον τόπο μας. Βασικοί παράγοντες που συνετέλεσαν σ’ αυτό ήταν η συνεργασία των δημοτών σε συνδυασμό με την επαγγελματική ευσυνειδησία των υπηρεσιακών στελεχών της ΔΕΥΑ Σοφάδων αλλά και της ΔΕΥΑ Λάρισας.

Απομένουν ελάχιστα ακόμη να γίνουν για να ξεκινήσει η λειτουργία του έργου. Ενός έργου ποιοτικού, απαραίτητου για την ανάπτυξη της περιοχής και την προστασία του περιβάλλοντος. Ενός έργου που αποδεικνύει τον καθημερινό μας αγώνα για την αποτελεσματική υλοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών υποδομών , τις οποίες αφήνουμε παρακαταθήκη στον τόπο μας».

karditsanews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου