ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Επίσκεψη του Αμερικανού Γενικού Πρόξενου στον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας

επίσκεψη-του-αμερικανού-γενικού-πρόξ-480404

Τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής στο γραφείο του, ο Πρόξενος των Η.Π.Α. στη χώρα μας κ. Robert P. Sanders.

Ο κ. Sanders ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για την πρόθεση των Η.Π.Α. στα πλαίσια σχετικού προγράμματος που εφαρμόζει η αμερικανική κυβέρνηση, Έλληνες επιχειρηματίες να επισκεφτούν τις Η.Π.Α. με στόχο να αποκτήσουν […]
24 Ιανουαρίου 2014

Τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής στο γραφείο του, ο Πρόξενος των Η.Π.Α. στη χώρα μας κ. Robert P. Sanders.

Ο κ. Sanders ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για την πρόθεση των Η.Π.Α. στα πλαίσια σχετικού προγράμματος που εφαρμόζει η αμερικανική κυβέρνηση, Έλληνες επιχειρηματίες να επισκεφτούν τις Η.Π.Α. με στόχο να αποκτήσουν τεχνογνωσία και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες με συναδέλφους τους ή και με ειδικούς στα αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν. Στη συνέχεια θα έχουν τη δυνατότητα αυτή την τεχνογνωσία να τη χρησιμοποιήσουν στη χώρα μας.

Από την πλευρά του ο κ. Τσιάκος ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόξενο για την πρωτοβουλία που πήρε να τον ενημερώσει για το ενδιαφέρον πρόγραμμα και τόνισε πως η περιοχή έχει κυρίως αγροτικό και τουριστικό χαρακτήρα.

Ο κ. Τσιάκος υπογράμμισε στο γενικό πρόξενο πως η αιρετή περιφέρεια και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, καταβάλλουν συστηματική προσπάθεια να στηρίξουν με διάφορους τρόπους τον πρωτογενή τομέα και ιδίως την αγροτική παραγωγή και τον τουρισμό.

Στη λογική αυτή αξιοποιήθηκαν σημαντικά κονδύλια του ΕΣΠΑ δίνοντας στην περιφέρεια υψηλές θέσεις στην απορροφητικότητα του ευρωπαϊκού προγράμματος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην εκτεταμένη βαμβακοκαλλιέργεια που υπάρχει στην περιοχή της Καρδίτσας, στη δυνατότητα περαιτέρω αξιοποίησης του τουριστικού προϊόντος της Π.Ε. Καρδίτσας, καθώς διαθέτει τρεις υπέροχες λίμνες που αποτελούν πόλο έλξης τουριστών, στις μεγάλες δυνατότητες που δίνουν τα υπέροχα κρασιά του τόπου μας, με την εξαιρετική οινοποίηση των τελευταίων ετών, στο παραδοσιακό τσίπουρο, στο βαμβάκι ως εξαγώγιμο προϊόν.

Τέλος συζητήθηκε το ενδεχόμενο να διοργανωθούν στην περιοχή μας ομιλίες ειδικών που θα έρθουν από τις Η.Π.Α. για τα παραπάνω θέματα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ορέστης Ψαχούλας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου