ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Ικανοποιητική η κίνηση στη λίμνη Πλαστήρα

ικανοποιητική-η-κίνηση-στη-λίμνη-πλασ-520936

Με πληρότητα που άγγιξε το 80% της δυναμικότητας των ξενοδοχείων στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα λειτούργησαν οι μονάδες την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους της περιοχής υπήρξαν πολλοί επισκέπτες της τελευταίας στιγμής προκειμένου να πετύχουν καλύτερες τιμές, τιμές οι οποίες παρέμειναν στα ίδια περσινά επίπεδα, ενώ καταγράφηκαν και μειώσεις ώστε να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες.

Ωστόσο κοινή διαπίστωση όλων των ξενοδόχων της περιοχής αποτελεί το γεγονός πως το κόστος θέρμανσης είναι το μεγάλο «αγκάθι», που σε κάποιες περιπτώσεις ισοδυναμεί στο 1/3 του συνολικού τζίρου μιας μονάδας.

Δεν είδαν άσπρη μέρα

Τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά πάντως, οι ξενοδόχοι της Λίμνης Πλαστήρα δεν είδαν άσπρη μέρα. Όπως δήλωσαν στη «Γνώμη», το να δουλέψει ένα ξενοδοχείο μόνο την περίοδο των εορτών δεν ισοσκελίζει τη χασούρα όλης της χρονιάς, απλά λύνει προσωρινά το οικονομικό πρόβλημα που χαρακτηρίζει όλους τους επαγγελματίες του είδους. Από την άλλη πλευρά, ούτε ο καιρός έκανε το χατήρι στην περιοχή, αφού ούτε μια νιφάδα χιονιού δεν φάνηκε στον ορίζοντα, με αποτέλεσμα οι λάτρεις των χειμερινών σπορ να προτιμήσουν άλλους προορισμούς.

Ενθαρρυντικά μηνύματα για Πρωτοχρονιά και Φώτα

Ενθαρρυντικά όμως είναι τα μηνύματα για την αργία της Πρωτοχρονιάς που δείχνει πως κάτι κινείται παραπάνω απ’ ότι τα Χριστούγεννα, παρά το γεγονός οτι είναι λιγότερες οι μέρες της ξεκούρασης. Οι ξενοδόχοι ευελπιστούν ο καιρός να ανταμείψει τους επισκέπτες εκείνης της περιόδου, ενώ επισημαίνουν οτι και για το τριήμερο των Φώτων οι κρατήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει.

εφημερίδα «Γνώμη»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου