ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Σημαντικά έργα ύψους 14,5 εκ. € το 2014 στο Δήμο Καρδίτσας

σημαντικά-έργα-ύψους-145-εκ-e-το-2014-στο-δήμο-κ-527419

Σημαντικά έργα ύψους 14,5 εκ και ρεαλιστικοί στόχοι περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του Δήμου Καρδίτσας για το 2014 που συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή 20/12.

Εισηγητές των δύο βασικών ζητημάτων που αφορούν τη λειτουργία του Δήμου το 2014 ήταν οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Διοικητικών Πράξεων κ. Στ. Παπαγεωργίου και Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας κ. Φιλ. Κωτούλας.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλός τοποθετούμενος επί του Τεχνικού Προγράμματος υπογράμμισε την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται συνεχώς από τη Δημοτική Αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου για την προώθηση έργων υποδομής και αναπτυξιακού χαρακτήρα που έχει ανάγκη η περιοχή μας. Προσπάθεια που παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, λόγω της υποχρηματοδότησης, αποδίδει καρπούς, καθώς σημαντικά έργα εντάχθηκαν ή είναι υπό ένταξη σε διάφορα προγράμματατα, τα οποία μπορούν, μέσα σε μια πρωτοφανή οικονομική κρίση, να δώσουν πνοή στην περιοχή μας.

Όσον αφορά τον προυπολογισμό τόνισε οτι υπό τις παρούσες συνθήκες γενικότερης ύφεσης, υποχρηματοδότησης του Δήμου που δεν επαρκεί ούτε για την μισθοδοσία των εργαζομένων και διαρκούς, όσο και ασφυκτικού δημοσιονομικού ελέγχου, καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια από τη Δημοτική Αρχή για την ομαλή λειτουργία του Δήμου.

Στο λειτουργικό του σκέλος, ο κ. Παπαλός χαρακτήρισε τον προυπολογισμό “αντικειμενικό” και “προϋπολογισμό ανάγκης”, για την σύνταξη και τον ισοσκελισμό του οποίου καταβλήθηκε όπως τόνισε, τεράστια προσπάθεια από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Παπαγεωργίου και τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου, ενώ όσον αφορά το σκέλος των έργων, επισήμανε οτι έχει αναπτυξιακό περιεχόμενο, καθώς περιλαμβάνει έργα που μαζί με τις προσθήκες εντός του 2014 θα ανέλθουν στο ύψος 14,5 εκ. € , με εξασφαλισμένες πιστώσεις, ποσό πολύ σημαντικό για τα σημερινά δεδομένα, χωρις να προσμετρώνται όπως είπε και τα σημαντικά έργα που εκτελούνται στην περιοχή του Δήμου Καρδίτσας από άλλους φορείς (Περιφέρεια- Περιφεριακή Ενότητα, ΔΕΥΑΚ, Σύνδεσμο Ύδρευσης κ.α.).

Τέλος ο κ. Παπαλός έδωσε έμφαση και στην κοινωνική διάσταση του προϋπολογισμού, καθώς για την σύνταξη και τον ισοσκελισμό του λήφθηκε μέριμνα, ώστε αφ” ενός να μην επιβαρυνθούν οι δημότες, αφ” ετέρου να στηριχθεί η κοινωνική συνοχή, αφού ο Δήμος Καρδίτσας με αρμοδιότητες ή πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, αποτελεί τον βασικότερο πυλώνα πρόνοιας και αλληλεγγύης στην περιοχή.

karditsanews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου