ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ερυθρόλευκος ο Λεόν

ερυθρόλευκος-ο-λεόν-390510

Λύση για τον άξονα της μεσοεπιθετικής γραμμής βρήκε ο Ολυμπιακός Βόλου, που αναμένεται να προσθέσει ποιότητα στους ερυθρόλευκους. Οι Βολιώτες ανακοίνωσαν την απόκτηση του Ντιέγκο Λεόν, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης και έχει αγωνιστεί σε ομάδες κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης. Παράλληλα, οι άνθρωποι της ομάδας βρίσκονται σε επαφές και με το Γιώργο Ντάσιο.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Ο 31χρονος επιτελικός μέσος, Ντιέγκο Λεόν, ο οποίος έχει ύψος 1.70 μ., ήταν εδώ και ημέρες στο στόχαστρο των ερυθρόλευκων, με τις επαφές να καταλήγουν σε συμφωνία, ενώ ο ίδιος τόνισε πως είναι χαρούμενος που θα φορέσει τη φανέλα της ομάδας του Βόλου.

Ο γεννημένος στην πόλη Παλένσια- Ισπανός μέσος έλυσε τη συνεργασία του με την Νέα Σαλαμίνα και μετά τη χθεσινή συμφωνία, ο Ολυμπιακός Βόλου βρήκε λύση στο πρόβλημα του «δεκαριού». Ο Λεόν έχει μία πλούσια καριέρα και πέρασμα από την Ελλάδα, αφού πριν καταλήξει στη Νέα Σαλαμίνα (41 συμμετοχές -9 γκολ) είχε αγωνιστεί στην Κέρκυρα με 26 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία.

Τη σεζόν 11-12 είχε ξαναπεράσει από τη Νέα Σαλαμίνα, ενώ άλλοι σταθμοί στην καριέρα του ήταν η Γκρανσχόπερς (43 συμμετοχές -6 γκολ – 3 ασίστ), η Μπάρνσλει (41 συμμετοχές – 2 γκολ – 3 ασίστ) η Αρμίνια Μπίλεφελντ και η Λας Πάλμας. Επίσης, έχει αγωνιστεί στα μικρά κλιμάκια της εθνικής Ισπανίας και συγκεκριμένα μετρά 16 συμμετοχές με έξι γκολ στην Κ16 και τέσσερις συμμετοχές στην Κ17. Για τον 31χρονο ποδοσφαιριστή, πέραν του Ολυμπιακού Βόλου, ενδιαφέρον είχαν δείξει και άλλες δύο ελληνικές ομάδες της Super και της Football League, όπως ανέφερε και ο ίδιος στις πρώτες του δηλώσεις, ωστόσο προτίμησε να γίνει κάτοικος Βόλου.

«Επέλεξα τον Ολυμπιακό λόγω πλάνου»

Η σχετική ανακοίνωση και οι πρώτες δηλώσεις του Ισπανού: «Η ΠΑΕ Oλυμπιακός Βόλου ανακοινώνει την απόκτηση του Ντιέγκο Λεόν. Ο 31χρονος (16/1/1984) Ισπανός μέσος την περσινή περίοδο αγωνιζόταν στην κυπριακή Νέα Σαλαμίνα, ενώ στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα των Κέρκυρας, Μπουργκχάουζεν, Λας Πάλμας, Μπάρνσλει, Γκαρσχόπερς, Αρμίνια Μπίλφελντ και Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ντιέγκο Λεόν αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό Βόλου, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ: Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην Ελλάδα και θα αγωνιστώ με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου. Παρά το γεγονός ότι είχα προτάσεις και από ομάδες της Σούπερ Λίγκας, επέλεξα τον Ολυμπιακό Βόλου, διότι μου άρεσε το πλάνο της ομάδας που μου παρουσιάστηκε. Θα δουλέψω σκληρά, ώστε να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου έδειξαν οι διοικούντες τον Ολυμπιακό Βόλου και να πετύχουμε το στόχο της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα».

Κοντά σε Ντάσιο

Τον 32χρονο κεντρικό αμυντικό, Γιώργο Ντάσιο, θέλει να εντάξει στο δυναμικό του ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις και κοντά σε συμφωνία με τον πολύπειρο ποδοσφαιριστή, ο οποίος μετά από 14 χρόνια παρουσίας στον ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε ελεύθερος και αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο Ντάσιος, που αποτέλεσε τη σημαία των Ηπειρωτών, έχει αγωνιστεί και στις τρεις Εθνικές κατηγορίες με τους κυανόλευκους, έχοντας σημειώσει 293 συμμετοχές και 11 γκολ. Το θέμα θα ξεκαθαρίσει άμεσα και εφόσον αποκτηθεί από τους ερυθρόλευκους, θα προσφέρει ποιότητα και εμπειρία στο κέντρο της άμυνας.

Ο Γιώργος Ντάσιος

Χάλασε του Τζόνσον

Δεν θα φορέσει τα ερυθρόλευκα τελικά ο Μαρσάλ Εμφό Τζόνσον. Ο 25χρονος Νιγηριανός βρισκόταν κοντά σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό Βόλου και απέμεναν μόνο οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να υπογράψει και να ανακοινωθεί. Ωστόσο, τα αποτελέσματά τους δεν ήταν τα προσδοκώμενα κι έτσι η περίπτωσή του εγκαταλείπεται.

Μάλιστα, ο Τζόνσον από την Αθήνα, όπου έγιναν οι εξετάσεις, πήρε το δρόμο για το Καρπενήσι. Εκεί, διεξάγεται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των Τρικάλων και μάλιστα χθες έκανε και την πρώτη του προπόνηση με τους Θεσσαλούς.

Τα ερυθρόλευκα διαρκείας

Εχει ξεκινήσει η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, και οι φίλοι της ομάδας έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τις κάρτες τους, η τιμή των οποίων έχει οριστεί στα 120 ευρώ, ενώ υπάρχουν και τα εισιτήρια διαρκείας στη θύρα των επισήμων που κοστίζουν 400 ευρώ. Το σημείο διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας είναι τα γραφεία της ΠΑΕ στο ΕΑΚ, καθημερινά από τις 10.00 μ.μ. έως τις 2.00 μ.μ. και από τις 6.00 μ.μ. έως τις 9.00 μ.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου