ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρωτεύουσα του μπάσκετ ο Βόλος (φωτογραφίες)

πρωτεύουσα-του-μπάσκετ-ο-βόλος-φωτογρ-409224

Κηρύχθηκε χθες η έναρξη του Πανευρωπαϊκού μπάσκετ Εφήβων, αρχίζουν σήμερα οι αγώνες

Στο Βόλο χτυπά η καρδιά του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Από σήμερα, Πέμπτη (23/7) αρχίζει το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ Εφήβων (Κ18), που θα φιλοξενηθεί στα Κλειστά της Νέας Ιωνίας και της Πορταριάς. Χθες, στην παραλία της πόλης και το Ηρώο, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης, με χορευτικά και μουσικά δρώμενα και παρέλαση των 16 αποστολών.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Φωτο: ΡΑΝΙΑ ΜΑΝΑΣΗ

Την παραλία του Βόλου κατέκλυσε πλήθος κόσμου. Ολα ξεκίνησαν από την Αργώ, που «έδεσε» στο Ηρώο, και τους σύγχρονους Αργοναύτες. Οι 16 αποστολές των εθνικών ομάδων, που θα συμμετάσχουν, παρήλασαν στην παραλία και στη συνέχεια με χορευτικά δρώμενα από εθελοντές, έντεκα δημοτικά σχολεία αλλά και μουσικούς, που έδωσαν μία διαφορετική νότα στην τελετή, κηρύχθηκε και επίσημα η έναρξη της διοργάνωσης.

Το λόγο πήρε αρχικά ο δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος ανέφερε: «Φίλες και φίλοι, με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στο Βόλο, μία από τις πιο όμορφες πόλεις όχι μόνο της χώρας αλλά και της Ευρώπης. Εύχομαι -και είμαι βέβαιος- πως στην παραμονή σας θα το διαπιστώσετε και οι ίδιοι. Το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ Εφήβων 2015 αρχίζει σήμερα. Είναι μία ακόμη μεγάλη αθλητική διοργάνωση, που η πόλη μας ανέλαβε να φέρει εις πέρας με επιτυχία. Και αισιοδοξώ πως χάρη στη μεγάλη ιστορική μας παράδοση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό αλλά και της αστείρευτης δύναμης της κοινωνίας και κυρίως της νεολαίας μας, θα το πετύχουμε. Δύσκολες -χωρίς αμφιβολία- οι μέρες που ζούμε στη χώρα μας. Βιώνουμε καταστάσεις που δεν αξίζουμε, ούτε ως λαός, ούτε ως κοινωνία. Αλλά είμαστε Ελληνες και πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Παίρνουμε έμπνευση και από τον αθλητισμό. Από τη συνεχή πάλη για νίκη και διάκριση. Αυτή η διοργάνωση, που φιλοξενεί τα νιάτα της Ευρώπης, είναι πρόκληση. Σας ευχαριστώ όλους».

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, τόνισε: «Σας καλωσορίζω στο Βόλο των μεγάλων Παγκοσμίων, Ευρωπαϊκών, Πανελληνίων και τοπικών διοργανώσεων. Στο Βόλο του εθελοντισμού, που είναι η ψυχή των διοργανώσεων. Αυτό που συμβαίνει στο Βόλο με τον εθελοντισμό είναι εξαιρετικά δύσκολο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΟΚ. Δίνουν ένα μήνυμα σε 16 χώρες. Ενα μήνυμα που λέει πως η Ελλάδα δεν είναι η Ελλάδα της κρίσης και της μιζέριας. Είναι η Ελλάδα, όπου οι Ελληνες ενώνουν τις δυνάμεις και κερδίζουν το μέλλον τους, κερδίζουν άριστους αγώνες, με φιλοξενία και μεγάλη ταχύτητα υλοποίησης άριστων αγώνων».

Ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κ. Παναγιώτης Τσαγκρώνης από την πλευρά του, συμπλήρωσε: «Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, πιστή στην επιλογή της να φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις και έχοντας τη διάθεση και την εμπειρία να τις φέρνει σε πέρας με επιτυχία, εμπιστεύτηκε το Πανευρωπαϊκό Κ18 σε ανθρώπους που έχουν δείξει εμπράκτως πως εκτός από φιλόξενοι είναι και άριστοι στην οργάνωση. Αθλητές που είτε έχουν ήδη φτάσει στην πρώτη γραμμή και πρωταγωνιστούν, είτε αγωνίζονται σκληρά για να κάνουν το μεγάλο βήμα στην καριέρα τους θα δώσουν ραντεβού στο Βόλο με στόχο να βοηθήσουν την εθνική ομάδα των χωρών τους να διακριθεί.

Τέλος, ο Αρχικομισάριος της FIBA Europe, κ. Βιβρόνιακ, ανέφερε: «Ευχαριστώ το δήμαρχο, τους πολίτες του Βόλο και την Ομοσπονδία για τη φιλοξενία. Καλή τύχη σε όλες τις ομάδες, που θα πάρουν μέρος στους αγώνες των επόμενων ημερών».

Αρχή με Κροατία για την Εθνική

Με το δεξί θέλει να ξεκινήσει η Εθνική ομάδα στη διοργάνωση, αντιμετωπίζοντας σήμερα την Κροατία στην πρεμιέρα (9.15 μ.μ., ΕΡΤ2), του Δ’ ομίλου, με τους αγώνες της να δίνονται στο κλειστό της Νέας Ιωνίας.

Το σημερινό πρόγραμμα της διοργάνωσης:

Α’ Ομιλος (Πορταριά)

14.30 Ισπανία – Γαλλία

19.00 Τσεχία – Ουκρανία

Β’ Ομιλος (Πορταριά)

16.45 Μαυροβούνιο – Λετονία

21.15 Σερβία – Γερμανία

Γ’ Ομιλος (Νέα Ιωνία)

14.30 Φινλανδία – Ρωσία

19.00 Ιταλία – Τουρκία

Δ’ Ομιλος (Νέα Ιωνία)

16.45 Βοσνία Ερζεγοβίνη-Λιθουανία

21.15 Ελλάδα-Κροατία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου