ΤΟΠΙΚΟ

Συμβούλιο παρωδία στην ΕΠΣΘ

συμβούλιο-παρωδία-στην-επσθ-445010

Νέος πρόεδρος ο Μπάμπης Πάσχος, φωνάζει για μη εγκυρότητα ο Τ. Μπατζιάκας, που κατέθεσε μήνυση

Με νέο πρόεδρο συνεχίζει από χθες το βράδυ η ΕΠΣΘ. Παρά την απόφαση του Τάσου Μπατζιάκα να αναβάλει τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την επόμενη Πέμπτη (9/7), χθες πέντε (+1) μέλη του Δ.Σ. με επικεφαλής τον Μπάμπη Πάσχο, προχώρησαν σε αναδιάρθρωση, ανακοινώνοντας και τις επόμενες κινήσεις τους. Παραιτήθηκε ο Κουτσουνίδης, αντικαταστάτης ο Καραβασίλης, ο οποίος ήταν το έκτο μέλος του χθεσινού Δ.Σ, ωστόσο η αντικατάστασή του δημιουργεί ερωτηματικά, παραβαίνοντας το καταστατικό.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Συνεδρίασαν χθες στα γραφεία της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας στην οδό Ροζού οι Μπάμπης Πάσχος, Δημήτρης Καραβάς, Απόστολος Τζοβάρας, Βασίλης Κανάβας και Γιάννης Μαυροκέφαλος με μοναδικό θέμα την αναδιάρθρωση στο Δ.Σ. της Ενωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε, δημιουργώντας ωστόσο πολλά ερωτηματικά. Νωρίτερα, είχε παραιτηθεί ο Γιώργος Κουτσουνίδης, ενώ απουσίαζε ο Δημήτρης Καραγιάννης. Ετσι, τα παρόντα μέλη πρέπει να είναι περισσότερα από τα απόντα, όπως αναφέρει το καταστατικό. Χθες, παρόντα ήταν πέντε.

Τη θέση του Κουτσουνίδη, που παραιτήθηκε, πήρε ο Χρήστος Καραβασίλης. Ωστόσο, σύμφωνα με το καταστατικό δεν μπορούν μέλη του ψηφοδελτίου του Κ. Θεοδώρου να αντικατασταθούν από αναπληρωματικούς του Τ. Μπατζιάκα, όπως συνέβη χθες. Αρα, στη συγκεκριμένη υπόθεση απαιτούνται συμπληρωματικές εκλογές, από νόμιμο Δ.Σ. Ετσι, έχοντας μη νόμιμη απαρτία, προχώρησαν στην αναδιάρθρωση.

Νέος πρόεδρος ο Πάσχος

Αρχικά, πατώντας στο άρθρο 19 παράγραφο 5 τα μέλη που παρευρέθηκαν, απήλλαξαν, όπως καθορίζει το άρθρο σε περιπτώσεις σπουδαίου λόγου, από τα καθήκοντά τους τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο, κ.κ. Μπατζιάκα και Θεοδώρου, με επιχείρημα το ότι οδήγησαν την ΕΠΣΘ σε αδιέξοδο, μετά την κόντρα με την ΕΠΟ, ενώ στη συνέχεια μοίρασαν αρμοδιότητες. Πρόεδρος εξελέγη ο Μπάμπης Πάσχος, στη θέση του Α’ αντιπροέδρου ο Αποστόλης Τζοβάρας, ως β’ αντιπρόεδρος ο Γιάννης Μαυροκέφαλος, στη θέση του γεν. γραμματέα παρέμεινε ο Βασίλης Κανάβας, σε αυτή του ταμία ο Δημήτρης Καραβάς, ενώ αναπληρωτής γεν. γραμματέας ο Χρήστος Καραβασίλης που προσκλήθηκε , αντικαθιστώντας στο Δ.Σ. τον παραιτηθέντα Γιώργο Κουτσουνίδη.

Οπως τόνισε ο Αποστόλης Τζοβάρας: «Κατεξοχήν δική μας επιθυμία είναι να βρεθεί λύση και να παίξουν ποδόσφαιρο τα παιδιά», ενώ αναμένονται πλέον οι ενέργειες προς την ΕΠΟ με σκοπό την άρση της ποινής που έχει επιβληθεί στην ΕΠΣΘ, κάτι που όπως δήλωσε ο νέος πρόεδρος κ. Πάσχος θα γίνει άμεσα, με σκοπό να ανοίξει το σύστημα της ΕΠΟ για να εξυπηρετηθούν το συντομότερο δυνατόν, τα σωματεία και οι ποδοσφαιριστές». Μάλιστα, το νέο Δ.Σ. ενημέρωσε την ΕΠΟ για τις χθεσινές εξελίξεις.

Μπατζιάκας: «Ηταν ένα… κουκλοθέατρο»

Ο πρόεδρος, Τάσος Μπατζιάκας, ο οποίος ενημερώθηκε και, όπως τονίζει, έχει στην κατοχή του τις παραιτήσεις των Κουτσουνίδη και Καραγιάννη (ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, δεν είχε παραιτηθεί μέχρι χθες το βράδυ, ο δεύτερος), εξαπολύει δριμύ «κατηγορώ» στα μέλη του Δ.Σ. που παρευρέθηκαν χθες στα γραφεία της ΕΠΣΘ, ενώ χαρακτηρίζει «παρωδία» τις χθεσινές ενέργειες. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, τονίζει: «Αυτό που έκαναν ήταν παράνομο. Μία παρωδία. Δεν είναι συμβούλιο αυτό, είναι κουκλοθέατρο. Την Τετάρτη (σ.σ. σήμερα) θα προσφύγουμε κανονικά στα αρμόδια όργανα».

Επιμένει σε εκλογές ο Ακτσιαλής

Τις ενέργειες για τη διενέργεια Γενικής Συνέλευσης και εκλογών συνεχίζουν οι κ.κ. Αντώνης Ακτσιαλής και Σπύρος Αγγελόπουλος, οι οποίοι μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταθέσουν το αίτημα των σωματείων (χρειάζεται το 1/3 των μελών), δρομολογώντας έτσι τις εξελίξεις.

Νέα δικαστική ήττα

Αρνητικά απάντησε στο αίτημα της ΕΠΣΘ το Πρωτοδικείο Βόλου, όπως ανακοινώθηκε χθες. Η Ενωση είχε προσφύγει ζητώντας την ακύρωση απόφασης αποβολής μέλους, όπως προβλέπεται στη συγκεκριμένη περίπτωση, μετά την ποινή που επιβλήθηκε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ωστόσο, το Πρωτοδικείο απάντησε αρνητικά.

Κατατέθηκε μήνυση

Τέλος, ο Τάσος Μπατζιάκας, ο οποίος κατήγγειλε παραβίαση της πόρτας του χώρου του Δ.Σ., κατέθεσε μήνυση κατά των έξι χθες το βράδυ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου