ΤΟΠΙΚΑ

Προκαταρκτική για τη φωτιά στα Ψυγεία που στοίχισε τη ζωή σε 43χρονο

προκαταρκτική-για-τη-φωτιά-στα-ψυγεία-738085

Ερευνα από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τον Μάρτιο του 2018 στις εγκαταστάσεις των ψυγείων «Αλεξόπουλος» με έναν νεκρό, έναν 43χρονο πατέρα τριών παιδιών αλβανικής καταγωγής.

Μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου και του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε αυτεπαγγέλτως στον πταισματοδίκη Βόλου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς και εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες.

Υπό διερεύνηση στο πλαίσιο της έρευνας είναι εάν τελέστηκε ανθρωποκτονία από αμέλεια, έκρηξη από αμέλεια, τυχόν άλλη παράβαση της εργατικής νομοθεσίας κατά παντός υπευθύνου.

Στο πλαίσιο αυτό κάθε αρμόδιος θα κληθεί για καταθέσεις στον Πταισματοδίκη Βόλου προκειμένου να διακριβωθεί τι συνέβη και ένας άνθρωπος έχασε με τόσο τραγικό τρόπο τη ζωή του.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί κατά τη διάρκεια εργασιών οξυγονοκόλλησης στη μονάδα, που τα τελευταία χρόνια παρέμενε ανενεργή.

Σύμφωνα με όλες τις πρώτες ενδείξεις, ο άτυχος άνδρας βρισκόταν μέσα στον χώρο των ψυγείων και εκτελούσε εργασίες οξυγονοκόλλησης, την ώρα που σημειώθηκε έκρηξη με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά όλο το κτίριο να τυλιχθεί στις φλόγες.

Από την πρώτη στιγμή οι πληροφορίες ανέφεραν ότι στον χώρο βρίσκονταν τουλάχιστον άλλα δύο άτομα, τα οποία μόλις ξέσπασε η φωτιά κατάφεραν να βγούνε από το κτίριο σώα και αβλαβή, όχι όμως και ο τρίτος, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο.

Η διάσταση της πυρκαγιάς ήταν πολύ μεγάλη καθώς στο χώρο υπήρχαν εύφλεκτα αντικείμενα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην επιχείρηση κατάσβεσης είχαν συμμετάσχει τουλάχιστον έξι οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, ένα όχημα και προσωπικό από τα Τρίκαλα, τρία οχήματα από τη Λάρισα αλλά και από τη Β’ ΒΙΠΕ, τον Δρυμώνα και την Αργαλαστή μαζί με δύναμη 50 πυροσβεστών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου