ΤΟΠΙΚΑ

Δίνει μάχη για τη ζωή 68χρονος Βολιώτης

δίνει-μάχη-για-τη-ζωή-68χρονος-βολιώτης-779114

Τσακώθηκε με τον πατριό του λόγω απόλυσης. Έσπρωξε με δύναμη την πόρτα του σπιτιού του με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στα πλευρά.

Η προχθεσινοβραδινή συμπλοκή μεταξύ τριών ατόμων στην Πάλτση Αργαλαστής, οδήγησε στο σοβαρό τραυματισμό ενός 68χρονου ημεδαπού, πατριού ενός 28χρονου Ουκρανού, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Ο τραυματίας έχει κατάγματα στα πλευρά, ενώ αντιμετωπίζει παράλληλα πολλά παθολογικά προβλήματα υγείας. Ο 68χρονος είναι διασωληνωμένος.

Ο θετός γιος, ηλικίας 28 ετών, φέρεται να τον χτύπησε με την πόρτα δυνατά στα πλευρά μετά από λογομαχία που είχαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επεισόδιο σημειώθηκε προχθές στις 10 το βράδυ στην Πάλτση. Οι δύο άνδρες τσακώνονταν μετά την ανακοίνωση της απόλυσης του 28χρονου από την ταβέρνα που διατηρεί ο 68χρονος στην Πάλτση.

Πάνω στη λογομαχία ο 28χρονος έσπρωξε την πόρτα δυνατά με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος που βρισκόταν από πίσω να χτυπήσει.

Εξάλλου, από το δυνατό χτύπημα θρυμματίστηκε η τζαμαρία της πόρτας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και αρραβωνιαστικιά του 28χρονου, μία 30χρονη ημεδαπή, που ήταν παρούσα στο επεισόδιο.

Όλα συνέβησαν σε ανύποπτη χρονική στιγμή, οι συνέπειες όμως είναι μεγάλες. Η 30χρονη φέρεται να μην κατάλαβε αρχικώς ότι είχε τραυματιστεί, εντούτοις στην πορεία μετέβη μόνη της στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής για να λάβει τις πρώτες βοήθειες. Η ημεδαπή έφερε ελαφριά τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός της που προκλήθηκαν από τον θρυμματισμό της τζαμαρίας.

Ο 68χρονος δεν έφερε εξωτερικά κανέναν τραυματισμό. Όμως, η υγεία του κινδύνεψε. Άμεσα κλήθηκε σε βοήθεια ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς ο ηλικιωμένος δεν αισθανόταν καλά και αντιμετώπιζε και πολλά παθολογικά προβλήματα υγείας.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου διαπιστώθηκε ότι ο τραυματίας έφερε κατάγματα στα πλευρά που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίου που είχε προηγηθεί.

Οι γιατροί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών παρείχαν άμεσα τις πρώτες βοήθειες και έκριναν ότι ο τραυματίας έπρεπε να εισαχθεί στη ΜΕΘ.

Στο μεταξύ, για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου και οι αστυνομικοί άρχισαν να λαμβάνουν καταθέσεις.

Ο 28χρονος Ουκρανός συνελήφθη και χθες οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου για την άσκηση ποινικής δίωξης. Εναντίον του συλληφθέντος η Εισαγγελία Βόλου άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στη συνέχεια στον Ανακριτή για να απολογηθεί για τις πράξεις του και ζήτησε και έλαβε προθεσμία για αύριο Τετάρτη.

Ο ίδιος πάντως, φέρεται να υποστηρίζει ότι όταν άσκησε αντίσταση για να ανοίξει την πόρτα, δεν γνώριζε ότι πίσω από αυτή ήταν ο 68χρονος. Ο θετός γιος ισχυρίζεται ότι ήθελε να πάρει τα πράγματά του από χώρο της επιχείρησης, καθώς ο πατριός του τον είχε απολύσει. Αρνείται κατηγορηματικά ότι υπήρξε συμπλοκή και κάνει λόγο για λογομαχία.

Η αρραβωνιαστικιά του τον υποστηρίζει λέγοντας ότι οι δύο άνδρες δεν ήρθαν στα χέρια. Αντίστοιχα, η μητέρα του κατηγορουμένου και σύζυγος του παθόντος φέρεται να ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το επεισόδιο.

Εντούτοις, από την περαιτέρω προανάκριση προέκυψε σύμφωνα με πληροφορίες ότι στην οικογένεια υπήρχε μεγάλη ένταση και μεταξύ των μελών ιδιαίτερα κακές σχέσεις.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου