ΤΟΠΙΚΑ

Στο Αυτόφωρο ο 46χρονος που χτύπησε και απείλησε τη σύζυγό του

στο-αυτόφωρο-ο-46χρονος-που-χτύπησε-και-780864

Απείλησε ότι θα σκοτώσει τη σύζυγό του και την χτύπησε με γροθιές στον ώμο. Ποινή φυλάκισης δεκαπέντε μηνών επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στον 46χρονο υπήκοο Αλβανίας, που κατηγορούταν για ενδοοικογενειακή απειλή και σωματική βλάβη.

Ο κατηγορούμενος προχθές το απόγευμα προκάλεσε έντονο οικογενειακό επεισόδιο στο σπίτι του σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου επειδή η κόρη του πήγε στο μάρκετ στις 11 το πρωί και γύρισε στο σπίτι στις 3.30 το μεσημέρι.

Η σύζυγός του που μπήκε στη μέση για χωρίσει τον πατέρα και τη κόρη που τσακώνονταν υπέστη μεγάλο τρόμο, φόβο και αναστάτωση.

Ο 46χρονος άρχισε να την σπρώχνει, να τις ρίχνει με τα χέρια του γροθιές και να τις εκτοξεύει απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητάς της.

Φοβούμενη για τα χειρότερα η γυναίκα πήρε το παιδί και έφυγαν από το σπίτι. Τηλεφώνησε ακολούθως στην Αστυνομία και ζήτησε την ποινική δίωξη του συζύγου.

Η 33χρονη είναι δεκαεφτά χρόνια παντρεμένη με τον καταδικασθέντα με τον οποίο έχει ένα παιδί. Η ίδια είπε στο δικαστήριο ότι όλα αυτά τα χρόνια ο σύζυγός της ήταν επιθετικός και σήμερα έχει γίνει ακόμη περισσότερο.

«Υπάρχει ένταση στο σπίτι συνέχεια. Και εμείς φροντίζουμε να λείπουμε, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα», ανέφερε.

Όμως, ο 46χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες. Ισχυρίστηκε ότι υπήρξε μόνο μία απλή λογομαχία. Υποστήριξε ότι εάν τη χτυπούσε τότε εκείνη θα είχε σημάδια. «Θα φαίνονταν», είπε.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ακόμη, ότι απείλησε ότι θα σκοτώσει τη σύζυγό του. «Η σύζυγος και η κόρη είναι οικογένειά μου και τις αγαπάω», είπε.

Ο 46χρονος απέδωσε το οικογενειακό επεισόδιο σε δικαιολογημένη ανησυχία. «Η κόρη είχε πάει για ψώνια και είχε αργήσει. Ανησύχησα που έλειπε ώρες. Έφυγε από τις 11 το πρωί και γύρισε στις 3.30 το μεσημέρι. Τόσες ώρες ανησυχούσα», είπε.

Εντούτοις, οι δικαιολογίες του δεν έπεισαν το δικαστήριο. Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του λέγοντας ότι «οι πράξεις τελέστηκαν και η σωματική κάκωση και η απειλή για τη σωματική ακεραιότητα. Ο κατηγορούμενος προκάλεσε φόβο, τρόμο και ανησυχία στην οικογένειά του».

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε ο 46χρονος να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών για την σωματική βλάβη και δέκα μηνών για την ενδοοικογενειακή απειλή και το δικαστήριο αποφάσισε να καταδικάσει τον κατηγορούμενο σε συνολική ποινή φυλάκισης δεκαπέντε μηνών με τριετή αναστολή.

Ανακοινώνοντας την απόφαση του δικαστηρίου προέτρεψε την οικογένεια να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της. «Εγώ θα φύγω», δήλωσε τότε στο δικαστήριο η σύζυγος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου